Söke'de korkutan yangın

Aydın'nın Söke İlçesi'ne bağlı Bağarası Beldesi yakınlarında çıkan yangında yaklaşık 5 hektarlık Zeytinlik ve makilik alan küle dönerken, 40 arı kovanı da zarar gördü. Yangın havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü.

Sökede korkutan yangın
08 Ağustos 2013 Perşembe 18:54 tarihinde eklendi.
Bugün saat 14.00 sıralarında, Bağrası Beldesi, Şahin Tepesi Mevkisi yakınlarında, yol kenarından yangın çıktı. Kuru otlar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın makilikm ve Zeytinlik alana da sıçradı. Söke ve Bağarası belediyesi ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Nazilli'de konuşlu bulunan 2 helikopter bölgeye sevk edildi. Yangıhna havadan ve karadan müdahale edilirken, alevlerin ilerlediği Bağarası-Koçarlı Karayolu önlem amacıyla kapatılırken, araç sürücüleri alternatif yollara yönlendirildi.

Böylece itfaiye araçlarının da bu yolu kullanarak, alevlere zamanında müdahale etmesi sağlandı. Yangın, iki saatte güçlükle söndürülürken, 2 hektarı tarım ve 3 hektar makilik alan ile köylülerden Şevket Yiğit'e ait 40 kadar kovan zarar gördü.
 
Yoldan geçen bir araçtan atılan sigara veya kırık cam parçalarının güneş ışınlarına mercek görevi yapması sonucu çıktığı sanılan yangınla, ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA