Sökülen ekipmanların yenileri geldi

BARTIN'da, geçen yıl 25 Aralık'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı törenle açılan Amasra Tüneli'nde, 10 gün önce taşeron firma tarafından sökülen havalandırmayı sağlayan jetfanlar ile acil yardım telefonlarının yenileri tünele getirildi. Fan ve telefonların montajı yarın yapılacak.

Sökülen ekipmanların yenileri geldi
26 Mart 2015 Perşembe 20:03 tarihinde eklendi.
Toplam 1100 metre uzunluğunda çift yönlü yapılan Amasra Tüneli'nde havalandırma, acil haberleşme ve aydınlatma işlerini üstlenen taşeron firma, tünel içindeki 8 jetfan ile acil yardım telefonlarını söktü. Jetfan ile telefonların, Sinop'da yine aynı müteahhit firma tarafından yapılan tünel için yurt dışından ithal edildiği, ancak açılış için Amasra Tüneli'nde kullanıldığı iddia edildi. 
 
Müteahhit firma ise yaptığı açıklamada, jetfan ve telefonların taşeron firma tarafından kendilerinden ve idareden habersiz gizlice söküldüğünü ve nereye götürüldüğünden haberlerinin olmadığını, taşeron firma hakkında hukuki işlem başlattıklarını söyledi.
 
Jetfan ve acil yardım telefonlarının yenisi ise bugün kamyonlarla Amasra Tüneli'ne getirildi. Taşeron firma görevlileri tarafından vinç yardımıyla kamyonlardan indirilen fan ve telefonların montajının yarın yapılacağı bildirildi.
 
Karayolları 156'ncı Şube Şefliği Yapım ve Kontrol Şube Şefi Ceyhun Kır, "İhale şartnamesine uymayan jetfanların yenileri, taşeron firma ekipleri tarafından getirildi. Aynı zamanda tünel içindeki acil yardım telefonları da geldi. Montajlarına yarın başlanacak "dedi.