Solcu öğrencilere sopalı saldırı!

Kayseri’de Ülkücü oldukları belirtilen 50 kişilik grup, meydanda basın açıklaması yaptıktan sonra bir kafeye giden çoğu öğrenci olan 20 kişilik sol görüşlü kişilere sopalarla saldırdı.

Solcu öğrencilere sopalı saldırı!
06 Mayıs 2014 Salı 18:21 tarihinde eklendi.

Saldırıda durumları ağır olan sol görüşlü iki kişi, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kayseri’de bir haftadır devam eden Ülkücü grup ile sol görüşlü kişiler arasında yaşanan gerginlik hat safhaya çıktı. Deniz Geçmiş’i anma yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan grubu önceki gün Ülkücü grup saldırmıştı.

Yine sol görüşlü öğrencilerden oluşan grubun Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklama sonrasında kavga yaşandı. Basın açıklamasının ardından bir kafeye giden sol görüşlü öğrencilere, ülkücü grup olduğu ve saldırı sırasında 'Kahrolsun PKK, Ülkücü hareket engellenemez' şeklinde slogan atan sopalarla saldırdı. Kendilerine kafeye atan öğrencilere burada da saldırı devam etti. Olayda birçok öğrenci darp edildiğini belirtti. İki kişi ise olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaldırılan şahısların baygın olması ise dikkat çekti.

Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet personeli sevk edildi. Gruptakiler kaçarken polis, saldırıya uğrayanların ifadelerini aldı.


CİHAN