"Soma için yardım kampanyası başlatacağız"

Metin Feyzioğlu, Soma'da yaşanan maden faciasıyla hayatlarını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlatacaklarını açıkladı.

Soma için yardım kampanyası başlatacağız
15 Mayıs 2014 Perşembe 11:16 tarihinde eklendi.
Uluslararası Barolar Birliği 3. Akdeniz Ülkeleri Konferansı'na katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'da yaşanan maden faciasıyla hayatlarını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Kampanya ile ilgili gazetecilere bilgi veren Feyzioğlu, "Kampanya için Ankara Valiliği'ne dün gerekli izinler için başvuru yaptık. Kampanyayı, babalarını kaybeden çocuklarımızın eğitimi için başlatıyoruz" dedi.
 
TTB Başkanı Metin Feyzioğlu, Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen 'Uluslararası Barolar Birliği 3. Akdeniz Konferansı'na katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Feyzioğlu Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili olarak derin bir üzüntü duyduklarını dile getirdi. Soma'da hayatını kaybedenlerin çocukları için bugün Türkiye genelinde büyük bir yardım kampanyası başlatacaklarını açıklayan Feyzioğlu konuşmasının ardından kampanyanın detayları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Olayın meydana geldiği gün akşam saatlerinde Soma'ya gittiğini belirten Feyzioğlu, "Anneler, daha eşlerinin ölüm haberi gelmeden madenci olmanın verdiği 'alışkanlıkla' sadece öldüğünü bildikleri eşleri için değil aynı zamanda çocuklarının geleceği için ağlıyorlardı. Annelerin, 'çocuklarımızı nasıl okutacağız, yetiştireceğiz' diye feryatları vardı. Elbette devletimiz sahiplenecektir, milletimiz büyük millettir, sahiplenecektir. Biz de bu hasletimizin gereği olarak Türkiye çapında büyük bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanyamız babalarını kaybeden çocuklarımızın okuması için başlatılacak bir maddi yardım kampanyasıdır. Dün, Ankara Valiliği'ne gerekli izinler için başvurduk ve yanıtın bugün geleceğini düşünüyoruz. Türkiye çapındaki bu kampanya ile çocuklarımızı sahipsiz bırakmayacağız" diye konuştu.
 
Konuşmasına "Bugün kavga günü değil, yaraları sarma günü" diyerek devam eden Feyzioğlu, "Aynı zamanda sorumluları da tespit etme günüdür. Bizim sakin, soğukkanlı ve çözüm üretir şekilde durmamız lazım. Bu, sorumluları bulup çıkarmayacağımız anlamına gelmez. TBB ve Manisa Barosu Soma'da kriz merkezini kurdu. Savcılık soruşturmasına başladı. Bunu da yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.