Soma'da 11 gözaltı

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde ağaç kesimi yaparken kendileriyle tartışan köylüleri tartakladığı ileri sürülen 3'ü dozer operatörü 11 kişinin gözaltına alındı.

Somada 11 gözaltı
21 Ekim 2014 Salı 14:22 tarihinde eklendi.
Sabah çıkan arbedenin ardından Greenpeace Avukatı Deniz Bayram da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Greenpeace üyelerinin ve köylülerin dövüldüğü vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Kolin Şirketler Grubu 'ağaçları keserek cezasını öderim, ağaçları da keserim' yaklaşımı ile hukuksuz ağaç kesimini devam ettiriyor. Hukuk çerçevesinde zeytinliklerini korumak için mücadele eden köylüler darp ediliyor. Bu projeyle ilgili kurumlara sorduğumuz her soruya aldığımız yanıtta ayrı bir skandalla karşılaştık. Tarım Bakanlığı yazılı olarak bize, bölgenin tarım dışı kullanımına izin vermediğini açıkladı. Kolin Şirketler Grubu'nun henüz bir imar planı da yok. Acele kamulaştırma kararını şirkete ağaçları kesme hakkını vermiyor, çünkü kanunlara göre zeytinlik alanlar acele kamulaştırma kapsamına giremez. Yasadışı ağaç kesimine engel olmak için alanda tüm engelleyici tedbirler alınmalı, Kolin Şirketler Grubu'nun zarar verici eylemleri önlenmeli. Bu kararın uygulanmasında ve zeytinliklerin dava süreci sonuçlanana kadar kesilmemesini sağlamak Vali ve Kaymakamın görevi. Daha fazla ağacın kesilmemesi için yetkilileri göreve çağıyoruz" dedi.