Soma'da buruk 'Sevgililer Günü'

MANİSA'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen kömür ocağı faciasında 301 madencinin yaşamını yitirdiği ilçesi Soma'da Sevgililer Günü, buruk kutlandı.

Somada buruk Sevgililer Günü
14 Şubat 2016 Pazar 17:35 tarihinde eklendi.
MANİSA'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen kömür ocağı faciasında 301 madencinin yaşamını yitirdiği ilçesi Soma'da Sevgililer Günü, buruk kutlandı. Bazı madenci eşleri, Madenci Şehitliği'ni ziyaret ederek, karanfil bırakıp, dua ederken, adaletin yerini bulmasını istedi.
 
Faciada ölen madencilerin eşlerinden oluşan bir grup, ellerinde 'Yanımızda yoksun ama kalbimizdesin, Sevgililer Gününüz kutlu olsun' yazılı pankart ve kırmızı karanfillerle Soma Belediyesi Mezarlığı içerisindeki bulunan Madenci Şehitliği'ne geldi. Şehit madencilerin mezarlarına çiçek bırakıp, dua eden madenci eşleri, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
 
"GÖZLÜKLERİMİ TAKAYIM, BELKİ BABAMI GÖRÜRÜM" 
 
Oğlu Selim Tokgöz ile maden faicasında yaşamını yitiren eşi Ferhat Tokgöz'ün mezarını ziyaret eden Hidayet Tokgöz, çam tohumu ekip, "Bu Sevgililer Günü hediyem olsun" dedi. Acılarının halen tazeliğini koruduğunu belirten Tokgöz, "Biz her gün geliyoruz zaten, bizim bugüne ya da yarına özel bir günümüz yok. Ama bu kutlama burada böyle bu şekilde olmamalıydı. Bizim her sene doğum günlerimiz, 14 Şubatlarımız çok özel oluyordu" dedi.
 
Oğlu Selim'in şehitliğe 'Bayraklı tarla' ismini verdiğini anlatan Tokgöz, "Oğlum evden çıkarken, "Gözlüklerimi takayım, belki babamı görürüm' dedi, oğlumun içindeki hayalleri ve fırtınaları tahmin bile edemezsiniz" diye konuştu.
 
"FACİADAN BU YANA ÖZEL GÜNLERDE MEZARLIKTAYIZ"
 
Madenci Mustafa Kocabaş'ın eşi Nursel Kocabaş, faciadan bu yana özel günleri mezarlıkta geçirdiklerini söyledi. "Çünkü bizim ait olduğumuz yer burası" diyen Kocabaş şöyle devam etti:
 
"Esas suçluların bir an önce bulunmasını istiyoruz. Evlilik yıldönümleri, Sevgililer Günü, doğum günleri burada geçiyor. Burada da geçmeye devam edecek. Şu an yargılananlar gerçek suçlular değil. Gerçek suçluların yargılanmasını, adaletin yerini bulmasını istiyoruz."
 
"18 AY MIYDI 301 CANIN HESABI"
 
Ahmet Kaya'nın eşi Naciye Kaya "Adalet yerini buldu diye kimse söyleyemez. 18 ay mıydı 301 canın hesabı? Bizim taleplerimiz belli, Enerji Bakanı, Çalışma Bakanı başta olmak üzere en küçüğünden en büyüğüne kadar sorumlu olan herkesin yargılanmasını istiyoruz. Kimse suçluları korumasın, cezalarını çeksinler" dedi