Soma'da İsrail protestosu

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatı Memur-Sen Soma Şubesi öncülüğündeki bir grup tarafından protesto edildi.

Somada İsrail protestosu
22 Temmuz 2014 Salı 20:24 tarihinde eklendi.
Memur-Sen Soma Şubesi'nin organize ettiği İsrail'e tepki protestosuna çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, Cengiz Topel Meydanı'nda toplandı. Grup, "Terör devleti İsrail", "Soma'nın kalbi Gazze için atıyor" yazılı pankartlar taşıdı, İsrail aleyhine sloganlar attı. 
 
Basın açıklamasını yapan Memur-Sen Soma Şubesi Başkanı Ahmet Açar, "İsrail, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor. Terör devleti İsrail, Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor. Filistinlileri hukuksuz bir şekilde tutukluyor. 5 gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor. Seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor. Meskenleri buldozerlerle yıkıyor. Küçücük çocukları vuruyor. Camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor. Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Ramazan ayında tüm insani değerleri İsrail bir kez daha ayaklar altına almıştır. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır. Katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.