Somali'de kurban bayramı

Kurban Bayramı dolayısıyla dünyanın dört bir yanından Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gelen yüzlerce Türk yardım gönüllüsü, halka çifte bayram yaşattı.

Somalide kurban bayramı
29 Ekim 2012 Pazartesi 12:05 tarihinde eklendi, 1.955 kez okundu.

 

Türkiye'nin yanı sıra aralarında Almanya, Hollanda, İngiltere ve Azerbaycan'ın da bulunduğu onlarca ülkeden Somali'ye gelen Türk yardım gönüllüleri, hem zor günler geçiren halka yalnız olmadıklarını gösterdi, hem de binlerce muhtaç aileye kurban eti dağıtarak yardımda bulundu. 
     
Cadde ve sokaklarda özellikle çocukların sevgi gösterileriyle karşılaşan Türk yardım gönüllüleri, gösterilen ilgiden dolayı duygulu anlar yaşadılar. 
     
Hollanda'dan Yardım Derneği gönüllüsü Ziya Bekman, Amsterdam'dan İstanbul aktarmalı olarak yaklaşık 17 saat süren yolculuğun ardından Mogadişu'ya geldiklerini söyledi. 
     
Ekiplerinde 7 kişinin bulunduğunu ifade eden Bekman, ''Yaklaşık 5 gündür buradayız. Kurban Bayramı'nda hem Somali halkına yalnız olmadıklarını göstermek hem de Hollanda'da yaşayan Türkler'in kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için geldik. Burada bin 512 hisse kurban keserek muhtaç ailelere dağıttık. Somali halkı çok zor günler geçiriyor, Allah yardımcıları olsun'' diye konuştu. 
     
-Sadece kurban eti getirmiyorlar- 
     
Almanya'da faaliyet gösteren Yardım Zamanı Derneği gönüllüsü Ramiz Koyuncu da 2 arkadaşıyla birlikte son iki Kurban Bayramı'nda Somali'ye geldiklerini kaydetti. 
     
Almanya'daki gurbetçilerin bağışladıkları kurbanları Somali'de keserek halka dağıttıklarını belirten Koyuncu, ''Somali'ye gideceğimizi duyan arkadaşlarımız sağolsunlar sadece kurban bağışlamakla kalmıyorlar. Her gelişimizde giyecek, yiyecek, spor malzemeleri de getiriyoruz. Bu yıl 3 kişi 750 kilo yükle geldik. Herkesin Somali'yi gelip görmesini istiyoruz. Buradaki insanlar gerçekten çok zor durumdalar'' diye konuştu. 
     
Azerbaycan'dan gelen Türk işadamlarından Kamil Kurnaz da 26 Ekim'den bugüne dek Mogadişu'da bulunduklarını kaydetti. 
     
Somali'ye 8 kişi geldiklerini ve bu ülkedeki Müslümanların bayram sevincini paylaşmayı arzu ettiklerini kaydeden Durmaz, "Zor günlerinde onların yanlarında olmak istedik. Azerbaycan'da çalışan Türkler'in kurban bağışlarını burada keserek halka dağıttık'' dedi. 
     
Avustralya'da faaliyet gösteren Feza Yardım Derneği de bu ülkede yaşayan Türklerin bağışladıkları kurbanları Mogadişu'da kestirdi. 
     
Somali'de Kurban Bayramı bugün sona erecek.