Somali’deki hastane şifa dağıtıyor

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Somali’nin başkenti Mogadişu’da açılan Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Somali halkına şifa dağıtıyor.

15 Şubat 2014 Cumartesi 12:32 tarihinde eklendi, 1.124 kez okundu.

Hali hazırda dört branşta hizmet veren hastane, yakın zamanda ünite sayısını sekize çıkaracak. Teknik donanımı ve doktor kadrosuyla ülkenin önde gelen sağlık merkezleri arasında gösterilen Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi,sağlık alanında büyük bir boşluğu dolduruyor.
Hastanenin yerli çalışanlarından hemşire Fertun Şerif Muhammed, “Hastanenin açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Somali halkı bu hastaneden çok memnun . Bu hastane kaliteli ve başarılı doktor kadrosundan oluşuyor. Hastane ülkede teknik altyapısı açısından da hastalara önemli imkanlar sunuyor. Gerçekten Somali’de bu kalitede bir hastane henüz görmedim.” diye konuştu.

Somali'de sağlık sorunlarının üst seviyede olduğu bir dönemde hizmete açılan hastane, ülkede sağlık alanında önemli bir boşluğu kapatması bekleniyor. Hastane daha yeni olmasına rağmen, yoğun hasta talebine karşı kapasitesinin üzerinde hizmet veriyor.

Basına Hastanenin faaliyetlerini değerlendiren Kimse Yok Mu Somali Temsilcisi Orhan Erdoğan, öncelikle hedeflerinin Somali’de başta sağlık sektörü olmaküzere kalıcı yatırımlara imza atmak olduğunu söyledi. Erdoğan, “Hastanemiz tüm çalışanlarıyla Somali halkına güzel hizmetler veriyor. Hastanemizde şimdilik; dahiliye, hariciye, kadın doğum ve çocuk ünitelerinde hizmet veriliyor. Kısa zamanda diş ve göz bölümleri de açılacak.” dedi.
Erdoğan Somali’de çocukların artık açlıktan, ilaç ve doktorsuzluktan ölmeyeceğini hastanelerinin tüm imkanlarıyla Somali halkının hizmetinde olduğunu ifade etti.

Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi, iki poliklinikte günlük 40’a yakın hastaya hizmet sunuyor. 50 yatak kapasiteli hastanenin iki VİP odası ile iki ameliyathanesi, tam donanımlı ambulansı, altı yataklı yoğun bakım ve 8 kuvözli yeni doğan ünitesi bulunuyor.
 


CİHAN