Şömineden sıçrayan alev villayı yaktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yakılan şömineden sıçrayan alevlerin halıyı tutuşturması sonucu bir villada yangın çıktı.

Şömineden sıçrayan alev villayı yaktı
08 Ocak 2013 Salı 22:43 tarihinde eklendi.

 

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yakılan şömineden sıçrayan alevlerin halıyı tutuşturması sonucu bir villada yangın çıktı. Evin sahibi ve yakınları, villanın kapısı kırılarak kurtarılırken, söndürme çalışmalarını korku dolu gözlerle izledi.
 
Bodrum'a bağlı Yokuşbaşı Mahallesi Regnum Sokak'taki Nazar Sitesi'nde, 4 yıl önce yerleşen İngiltere uyruklu 54 yaşındaki Patrick John Flower ve birlikte yaşadığı Canan Mutlu'nun oturduğu villada, saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. İddiaya göre yakılan şömineden sıçrayan alevlerin tutuşturduğu halılar nedeniyle çıkan yangını görenler, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Salondaki alevlerin teras kata sıçraması, yoğun duman nedeniyle yolunu bulamayan Flower, Mutlu ve arkadaşı yine İngiltere uyruklu Malk Bleackbeard, kapıyı kıran polislerce kurtarıldı. Bodrum Belediyesi'ne ait iki itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, kısa sürede söndürüldü. Ev sakinleri çalışmaları, korku dolu gözlerle izledi.
 
Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Flower, "Şömineyi yaktıktan sonra yemek hazırlamak için mutfağa gittiğimiz sırada şömineden sıçrayan alevler halıları ve ahşap zemini tutuşturunca yangın çıktı. O anda ne yapacağımız şaşırdık, bir yandan yardım isterken bir yandan duman içinde kaldık. Ardından gelen polisler ve komşuların yardımı ile evden çıktık. Önemli olan canımıza bir şey olmaması" dediği öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA