"Sömürü yapanlara itibar etmeyin"

Adana'da engelliler adına dergi ve gazete satışı yapılıp, haksız çıkar sağlandığını ileri süren bir grup engelli ortak çağrıda bulunarak, "Bizi kullanarak vicdani sömürü yapanlara itibar etmeyin" diye tepki gösterdi.

01 Aralık 2013 Pazar 17:30 tarihinde eklendi.
 
Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda bir araya gelen Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü üyeleri, 'Vicdanları sömürme', 'Bu yol sahtekarlığa çıkar', 'Sensin sakat', 'Beni engelleme', 'Beni mağdur etme', 'Kapak değil güneş topla benim için' ve 'Bağışını sorgula' yazılı dövizler açtı.

Engelliler, 'sözde engelli adına' yapılanlardan rahatsız olduklarını dile getirdi. Konuyla ilgili hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan kulüp saymanı Ruhi Aydın da, "Biz engelliler üzerinden vicdani sömürü yaparak, sokaklarda dergi ve gazete satışı yapan çıkar gruplarının toplumumuzda yarattığı engelli mağduriyeti bizi rahatsız ediyor" dedi.
 
Engelliler adına gazete ve dergi satışı yaptığını ileri süren bazı kişilerin sokakta yürüyen vatandaşları taciz ettiğini kaydeden Aydın şöyle konuştu:
 
"Bizler eşit yurttaşlık hakkı çerçevesinde birlikte yaşanabilir bir kent istiyoruz. İnsanlar eğer engellilere yardım etmek istiyorlarsa, insan haklarını göz önüne almalıdır. Araçlarını rampa önlerine park etmeyerek, tüm insanların ulaşım ve erişim haklarına saygı göstererek bir farkındalık yaratabilirler. Bizler ayrıca, engellileri kullanarak dergi ve gazete satan bu çıkar gruplarıyla mücadele edeceğiz."
 
Yapılan açıklamanın ardından mahalli sanatçılar konser verdi. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, mahalli türkü ve şarkılarla coştu. Grup daha sonra dağıldı.

DHA