"Son derece endişe verici"

TÜSİAD: Terörün ve şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, merkezi bir yerde ve barışçıl bir halk buluşması sırasında böyle bir saldırının gerçekleştirilebilmiş olması vatandaşlarımızın can güvenliği adına son derece endişe vericidir.

Son derece endişe verici
10 Ekim 2015 Cumartesi 17:38 tarihinde eklendi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
 
"Bugün Ankara'da gerçekleşen patlamalar sonucunda kaybettiğimiz yaşamlardan dolayı tarifsiz bir üzüntü içindeyiz. Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden herkesin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz. Terörün ve şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, merkezi bir yerde ve barışçıl bir halk buluşması sırasında böyle bir saldırının gerçekleştirilebilmiş olması vatandaşlarımızın can güvenliği adına son derece endişe vericidir" 
 
"KARARLI BİR MÜCADELENİN İÇİNDE OLMALIYIZ"
"Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir. Başta siyasi partilerimiz olmak üzere, hepimiz, terör ve şiddete karşı kayıtsız şartsız ortak bir duruş sergilemeli, şiddet ülkemizden tümüyle sökülüp atılana kadar kararlı bir mücadelenin içinde olmalıyız. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden, demokrasiye sahip çıkarak terörün amacına erişmesini engelleyeceğimize yürekten inanıyoruz"