Son kararı ailesi verecek

53 yaşında hayatını kaybeden Meral Okay'ın, mal varlığını Prof. Ali Nesin'in başında olduğu İzmir'deki Matematik Köyü'ne bağışladığı öğrenildi.

Son kararı ailesi verecek
12 Nisan 2012 Perşembe 20:59 tarihinde eklendi.

 

Yaşama veda eden senarist, söz yazarı ve oyuncu Meral Okay, mal varlığını İzmir Selçuk Şirince'deki Matematik Köyü'ne bağışladı.

Çocuğu bulunmayan Okay'ın mallarını bıraktığı ve kısa süre önce maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılma tehlikesi yaşayan köyün başında Prof. Dr. Ali Nesin bulunuyor. 1995 yılında ölen Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı'na bağlı olarak faaliyet gösteren köyde, ünlü matematikçiler 7'den 70'e herkese ücretsiz eğitim veriyor.
 
AİLENİN RIZASI OLMASI GEREKİYOR
 
Prof. Dr. Ali Nesin , Meral Okay'ın yazılı bir vasiyetinin olmadığını belirterek " Sadece sözlü bir istekmiş. Ailenin rızası olması gerekir.Ama bizi düşündüğü için Meral Okay'a çok teşekkür ederiz, sadece bu isteği bile bizi mutlu etmeye yetti." dedi.
 
İmzasını attığı işlerle televizyon sektöründe çığır açan Okay'ın, masasında 3 projeyi bırakarak aramızdan ayrıldığı öğrenildi. Okay'ın, "Allah uzun ömür verirse yazmayı çok isterim" dediği Sultan Abdülhamid dönemi ile Ahmet Altan'ın 'Kılıç Yarası' ve 'İsyan Günleri'nde Aşk' romanlarını senaryolaştırmak üzerinde çalıştığı belirtildi.