Son kez Amy Winehouse

Bu yıl yaşama veda eden Amy Winhouse'un ölümünden sonra yayınlanan ‘Lioness: Hidden Treasures’ albümü Türkiye'de de satışta

Son kez Amy Winehouse
06 Aralık 2011 Salı 10:07 tarihinde eklendi.

 

23 Temmuz’da hayatını kaybeden Amy Winehouse’un ölümünden sonra yayımlanan albümü ‘Lioness: Hidden Treasures’ Island Records etiketiyle çıktı. Winehouse’un 12 şarkıdan oluşan yeni albümünde, eski şarkıların yeni versiyonlarının yanı sıra bugüne dek hiç yayımlanmamış şarkılar da bulunuyor. Albüm tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de satışta.
 
Aslında 2006’da yayımlanan ‘Back to Black’ albümünü takiben çıkması planlanan albümün yeni halinde Winehouse’un 2002’deki albümü ‘Frank’ten 2011’de ölümünün hemen öncesine kadar oluşturduğu çalışmaları içeriyor. Albümde; 60’ların klasiklerinden ‘Our Day Will Come’ın Winehouse tarafından 2002’de kaydedilen reggae versiyonu, sanatçının Tony Bennett’le düet yaptığı ve aynı zamanda son stüdyo kaydı olan ‘Body and Soul’, klasiklerden ‘Will You Still Love Me Tomorrow’, sözlerini Winehouse’un yazdığı yeni şarkı ‘Between the Cheats’ ve Winehouse’un ‘Tears Dry’, ‘Half Time’ gibi eski şarkılarının yeni versiyonları yer alıyor.
 
Guardian gazetesinde yer alan habere göre ‘Lioness: Hidden Treasures’ albümünün prodüktörü Salaam Remi bu albümün Winehouse’un yayımlanmamış kayıtları adına ‘ilk ve son’ albümü olacağını söyledi. Remi Winehouse’un durumunun, 1996’daki ölümünün ardından ‘gıyabında’ yedi albüm yayımlanan Tupac örneği gibi olmayacağını belirtti. Guardian’dan Alexis Petridis ise, yayımladığı albüm eleştirisinde albüme beş üzerinden üç yıldız verdi ve ‘sanatçının eski kayıtlarını çok daha kışkırtıcı’ bulduğunu ancak yine de bu son albümün Amy Winehouse’la ilgili bilmediğimiz çok şey söylediği için önemli olduğunu yazdı.