Son mesaj saat 07:30'da

Paskalya günü talihsiz biçimde ölen er Sevag, nişanlısı Melani'ye her sabah bir sevgi mesajı atıyordu. Son mesajı yürek burktu.

Son mesaj saat 07:30da
27 Nisan 2011 Çarşamba 09:55 tarihinde eklendi, 1.189 kez okundu.

 

Batman’daki askerlik görevinin bitmesine yalnızca üç hafta kala şehit olan Sevag Şahin Balıkçı, nişanlısı Melani’ye her sabah bir sevgi mesajı gönderiyordu.
 
24 Nisan sabahı da “Parluys (günaydın) benim papatya kokulu meleğim. Sen bu yaşantım boyunca hiçbir zaman beni yalnız bırakmadın. Temiz kalbin her şeyden değerli, senle mutluluğu, sevgiyi tattım. Seni sevdiğim kadar hiçbir şeyi sevmedim” diye yazmıştı. Kısa bir süre sonra, bir asker arkadaşının silahından çıkan kurşun karnına isabet etti ve bu mesaj Sevag’ın Melani’ye son sevgi sözleri oldu.
 
Ermeni soykırımını anma günü olarak kabul edilen ve bu yıl Paskalya Yortusu ile de çakışan 24 Nisan günü meydana gelmesi, dikkatleri bu olayın üzerine çekti. Acılı aile ise temkinli. Emekli ana sınıfı öğretmeni olan anne Ani Balıkçı, bazı iddiaların kesin bir dille aktarılmasına tepkili: “Olay kaza mı, yoksa değil mi henüz bilmiyoruz. Pazar günü avukatımızla beraber olay yerine gidip oradaki yetkililerle görüşeceğiz. Alacağımız raporla her şey netlik kazanacak. Bazıları bilip bilmeden birtakım demeçler veriyor ve internet üzerinden yalan yanlış ifadeler kullanıyorlar. Oğlumu vuran diğer asker en yakın arkadaşıydı. Bir önceki gün bütün alaya paskalya çörekleri göndermiştim. Olayın 24 Nisan ya da soykırımla falan hiç ilgisi yok. Benim kimseden korkum yok, oğlum gitmiş neden korkabilirim ki. Komutan ve binbaşılar da evimizdeydi, onlar da bizim kadar üzgün.”
 
Radikal'in haberine göre, Sevag’ın gözü yaşlı nişanlısı Melani Kumruyan ise daha karamsar: ”Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Kim yaptıysa, nasıl olduysa bir an önce ortaya çıkmasını istiyorum. Olayın şakalaşma olduğuna inanmıyorum. Sevag’ı çok iyi tanırım, o silahla şakalaşabilecek biri değildi” diyor
 
Şehit erin İstanbul'daki evine Türk bayrağı asıldı.
 
Çocukluk arkadaşı olan Sevag ve Melani’nin ilişkileri Kurtuluş’ta aynı mahallede otururken başlıyor. 17 yaşındayken tanışan genç çift, iki yıl önce ailelerin de ‘olur’uyla nişanlanarak hayatlarını birleştirme kararı alıyor. Melani, ”Her gün telefonla konuşuyorduk” diye anlatıyor: "Olay galiba sabah 8’de olmuş. Genelde her sabah bana mesaj atardı. Ben o sabah 9’da uyandım. 7.30 civarında her zamanki gibi o güzel sevgi mesajlarından atmıştı... Çok büyük bir acı, bir şey diyemiyorum. Eve gelmesi için sadece 3 hafta kalmıştı."
 
MELANİ: KOMUTANLARDAN BİRİ DÖVDÜ
Melani Vatan'a yaptığı açıklamada ise şehit erin geçen ay karakolda yaşanan bir olay nedeniyle komutanı ile sorunlar yaşadığını öne sürdü. Görev yaptığı Gümüşgörü Jandarma Karakolu’nda bir askerin 50 lirasının kaybolduğunu ve kayıp para için karakol komutanlarından birisinin Sevag’ı dövdüğünü öne süren Kumruyan, “Para için Sevag ile bir arkadaşı dövülmüş. Bana anlatmıştı. Şikayet dilekçesi vereceğini söylemişti. Ama sonra dilekçeyi verdi mi bilmiyorum. Komutanlarının hepsini çok seviyordu. Ama bir tanesi ile bu nedenle sorunlar yaşamıştı” diye konuştu.