Son pişmanlık fayda eder mi?

Adana’da, kandırılarak götürüldüğü evde tecavüze uğrayan karısına boşanma davası açan kişi, pişman olarak davasından vazgeçti.

Son pişmanlık fayda eder mi?
12 Ağustos 2011 Cuma 15:27 tarihinde eklendi, 1.883 kez okundu.

 

Adana Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, 29 Temmuz 2011 tarihinde meydana gelen olayda, 19 Mayıs Mahallesi’nde oturan Seyit Ahmet Ağdemir (29), eşinin arkadaşı olan mağdure Z.B’yi (21), "Eşim yemek yapıyor, yardımına ihtiyacı var" diye kandırarak, evine götürdü. Z.B, eve geldiklerinde, arkadaşını evde bulamayınca, Seyit Ahmet Ağdemir’e, "Eşin yokken beni neden evine getirdin?" diyerek tepki gösterdi.
 
İddiaya göre, Ağdemir de kapıyı kilitleyip, genç kadını tehdit ederek tecavüz etti. Ağdemir’in sonraki günlerde de kendisini rahatsız etmesi üzerine Z.B, durumu eşi Mehmet B’ye anlatmanın yanı sıra Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınıp tutuklanan Ağdemir hakkında, "hürriyeti kısıtlama ve cinsel saldırı" suçlarından Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
 
-KOCANIN PİŞMANLIĞI- Bu arada, tecavüze uğradığını ileri süren kadının kocası Mehmet B. ise "başkasının evine tek başına gittiği için kızdığı" Z.B hakkında boşanma davası açtı. Z.B evinden ayrılıp, sığınma evinde kalmaya başladı. Ancak, Mehmet B, daha sonra bir çocuğunun annesi olan eşine sahip çıkacağını belirterek, boşanma davasını geri çekti.
 
Mehmet B, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor günler geçirdiğini ve olayın sıcaklığıyla eşine tepki gösterdiğini belirterek, "Arkadaşının kocası onu kandırmış. Artık boşanma davasından vazgeçtim. Çocuğumun annesi olan eşime sahip çıkacağım" diye konuştu.