'Son Sultan'ın kitabı yazıldı

Ahmet Ertegün’ün hayatını anlatan “Son Sultan” isimli kitap ABD gündemine oturdu

Son Sultanın kitabı yazıldı
22 Kasım 2011 Salı 09:05 tarihinde eklendi.

 

Genç müzisyenlere verdiği destek ve yetenekleri keşfetmekteki ustalığı sayesinde modern müziği şekillendiren Ahmet Ertegün’ün hayatı yazar Robert Greenfield tarafından kaleme alındı.

Son Sultan isimli kitap Ertegün’ün bilinmeyen özelliklerini ortaya çıkarıyor. Ertegün’ün büyükelçi olan babası Münir Ertegün ve ailesiyle birlikte İsviçre, Fransa ve ABD’de yaşadıklarını anlatan yazar “İyi kişiliği sebebiyle Rolling Stones ekibi tarafından bazen Atatürk’e benzetiliyordu.

Ahmet son dönemlerinde, Türkiye’nin 1915 “katliam”larında Türkiye’nin rolü hakkında bir açıklama yapmayı planlıyordu” açıklamasını yaptı. Kitapta, 2006’da hayatını kaybeden Ertegün’ün, Ray Charles’ın hayat hikayesini anlatan Ray filminde kendini oynayan karakterin iki renkli ayakkabılarını hiç beğenmediği ve eşi Mica tarafından zorla sakinleştirildiğine dikkat çeken New York Times kitabın, Ertegün hakkında yazılan diğer kitaplardan daha ciddi ve ayrıcalıklı olduğunu yazdı.

Kitapta Ertegün’ün iş dünyasındaki başarıları yer alırken yaptığı şakalarda okuyucuya anlatılıyor. Bunlardan en önemlisi, Ertegün’ün ortağı Jerry Wexler’in pasaportundaki vesikalık fotoğrafı, eşekle poz veren bir kadın fotoğrafıyla değiştirdiği detaylarıyla anlatılıyor.

Vatan Gazetesi