Son tatilini Bodrum'da yapmıştı

Halkın ayaklanması üzerine ülkesini terk etmek zorunda kalan Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali son tatilinde Bodrum'daydı.

Son tatilini Bodrumda yapmıştı
15 Ocak 2011 Cumartesi 17:56 tarihinde eklendi.

 

Tunus'ta 24 yıldır iktidarda olan, ailesi hakkında ortaya çıkan Wikileaks belgelerinin ardından halkın ayaklanması üzerine ülkesini terk etmek zorunda kalan Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, son tatilini Bodrum'da yaptı. Eşi Leyla Trabelsi ve çocuklarıyla Bodrum'a gelen bin Ali burada görüntülemişti.
 
Halkın ayaklanması üzerine dün akşam ülkesini terk eden ve nereye gittiği bilinmeyen bin Ali ve ailesi 27 Temmuz'da Bodrum'un Torba Koyu'ndaki Case Del Arte Otel'e yerleşti. Aileye, bu tatilde akrabaları ve sekiz koruma eşlik etti.
 
DHA'nın haberine göre, günlüğü 20 bin dolardan kiralanan "Cobra Queen" isimli 45 metrelik lüks ahşap yat ile Bodrum ve Gökova'nın koylarını gezen bin Ali için olağanüstü koruma önlemi uygulanmıştı. Hattat koyuna demirleyen tekneden inerek işadamı Ahmet Hattat'a ait özel villanın iskelesine çıkan bin Ali ve ailesi için özel bir sofra kurulmuş ve aile burada mangal keyfi yapmıştı.
 
Eşiyle beraber yürüyüş yapan, torunlarıyla oyanayan bin Ali, elinden düşürmediği fotoğraf makinesiyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirmişti. Tunus Devlet Başkanı bin Ali'nin mavi yolculuk keyfi görüntülemişti.
 
Bin Ali'nin Bodrum'a dönüşünün ardından kendisini bekleyen araca binişi sırasında korumalarla gazeteciler arasında arbede yaşanmıştı. Bin Ali ve yakınları 1 Ağustos 2010 tarihinde Milas-Bodrum Havalimanı'ndan ülkesine dönmüştü.

NTV