Son yemeği kebap oldu

Londra’da sokak ortasında öldürülen İngiliz askeri Lee Rigby’nin olaydan 2 saat önce mahalledeki bir Türk kebapçısında yemek yediği öğrenildi.

Son yemeği kebap oldu
24 Mayıs 2013 Cuma 11:20 tarihinde eklendi.

 

Döner, tavuk şiş, Adana kebap ve pizza yemekleriyle Woolwich Kışlası’ndaki askerlere hizmet veren Kebab YE adlı Türk kebapçısında çalışan Türkler “Ölen askeri 3 yıldır tanıyorduk. Ölmeden iki saat önce de bize gelip kebap yedi. Kendisini çok severdik. Allah rahmet etsin. Ölümü bizi çok üzdü” diye konuştular. Ölen asker, son görüntülerinde saldırı sırasında giydiği “Help for Heroes” (Kahramanlara Yardım Edin) tişörtüyle görülüyor. 
 
Kebapçıda çalışanlar; ölen askerle ilgili şu bilgileri verdiler: “32 senedir askerlere yemek servisi yapıyoruz. Askerler bazen sivil bazen üniforma ile gelirler. Ölen asker de devamlı gelen müşterimizdi, bazen ailesiyle de gelirdi. Gelmeden önce telefon açardı. Haftada iki üç kez gelirdi. Arkadaşının söylediğine göre ölen asker bandocuymuş. 2 çocuğu varmış.”
 
Türk kebapçıda çalışan Ömer Aslanboğa olay sonrası yaşanan gerilim nedeniyle endişeli olduklarını söyleyerek, “Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz. Biraz önce bir kıvılcım oluştu. İngilizlerle Araplar takıştılar. İngiliz bayrağını aldı çöpe attı birisi. Ufacık bir kıvılcım çok şeylere mal olacak. Londra’yı etkileyecek. Ülkeyi etkileyecek, bizleri etkileyecek. Üzgünüz” diye konuştu. 

DHA