Sonbahara mevsim sebzeleri ile hazırlanın

Yaz aylarını geride bıraktığımız bugünlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücudun kışa hazırlanması hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli

Sonbahara mevsim sebzeleri ile hazırlanın
11 Eylül 2018 Salı 10:11 tarihinde eklendi, 1.735 kez okundu.
Yaz aylarını geride bıraktığımız bugünlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücudun kışa hazırlanması hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli. Mevsim geçiş döneminde öğünlerde her sebzeye mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Kabak, lahana, bal kabağı, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar ve pazı sezonu yaklaşırken, vücudumuz da sonbahar mevsimiyle birlikte kışa hazırlık dönemine geçiyor” dedi.
 
 
 
Sıcak havaları yavaş yavaş geride bırakırken birbirinden renkli ve lezzetli meyvelere de veda ediliyor. Sonbaharın hastalıklar nedeniyle zaman zaman sıkıntılı geçebildiğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Bir de üzerine yazın tüketilen meyve ve tatlı gibi besinler eklenince yaz kiloları da tuzu biberi oluyor. Geçiş mevsiminde kilo kaybederken bağışıklık sistemi de güçlü tutulmalı” açıklamasında bulundu.
 
 
 
Kilo kontrolü için meyve ve kuruyemiş dikkatli tüketilmeli
 
Sonbahar gibi mevsim geçişlerinde evde daha fazla vakit geçirildiği için kuruyemiş ve meyve gibi yiyeceklerin tüketiminin abartılabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Bu da yine aynı şekilde kilo kısır döngüsüne sebep olan başka bir etken. Özellikle meyve porsiyonu kilo açısından riskli olduğu için günde 1 avuç kadar meyve ara öğün olarak tüketilebilir. Kuruyemiş tüketimine de dikkat edilmeli ancak ceviz, badem ve yer fıstığı tüketilmesi uzun süre tok hissetmeyi sağlar” dedi.
 
 
 
Mevsimin gözdeleri
 
Eylül
 
Üzüm ve fındık
 
Ekim
 
Turp ve havuç
 
Kasım
 
Pazı ve Ispanak
 
 
 
SONBAHAR ÇORBASI
 
Malzemeler
 
500 gr bal kabağı
1 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 adet büyük boy soğan
1/2 adet havuç
2-3 adet kereviz sapı
1 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı taze zencefil
1 litre su
1/2 bardak süt
10-12 yaprak pazı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet dövüşmüş ceviz
5 adet dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı pul biber
Karabiber
Yapılışı
 
Tüm malzemeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin ve kaynayan suya atın.
Yumurta akı, süt, dövülmüş ceviz ve fındığı başka bir kapta çırpın.
Hazırladığınız karışımı kaynayan sebzelerin içine dökün.
Yeterince kaynayan karışımı soğuttuktan sonra blenderdan geçirin.
Çorbayı biraz dinlenmesi için kenara alın.
Pul biber ve zerdeçal ekleyerek servis edebilirsiniz.
BİLGİ İÇİN
 
Damla Gökçen Gümüş – Müşteri Grup Direktörü / damla.gokcen@goodworks.com.tr / Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0546 500 37 26
 
Ayşe Sorucu Sanıyar – Müşteri Yönetmeni / ayse.sorucu@goodworks.com.tr / Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0554 379 07 06
 
 
 
Anadolu Sağlık Merkezi Hakkında
 
Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ile devam eden iş birliği Anadolu Sağlık Merkezi'nin sağlığın merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sağlığın Merkezi’ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor.