Sondaj kazılarından mezarlık çıktı

Bodrum'da ''Rum Evi'' olarak adlandırılan ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünce tescilli binanın bahçesinde yapılan sondaj kazılarında Helenistik dönemine ait mezarlık çıktı.

27 Kasım 2012 Salı 18:49 tarihinde eklendi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde görevli antropolog Seda Deniz Kesici, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Rum Evi'' olarak adlandırılan evde sonradan yapılan eklentilerin kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında sondaj çalışmalarına başladıklarını söyledi.

 
Sondaj kazısı sırasında yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip binanın ön bahçesinde bir mezara rastladıklarını anlatan Kesici, ''Mezarlıkta insan kemikleri bulduk, ancak kemiklerin toprağın yapısı ve fosseptik sızıntılarına maruz kalması nedeniyle oldukça yıprandığını gördük. Bu nedenle kemiklerin yaş, cinsiyet gibi tahminlerini yapmamız oldukça güç'' dedi.
 
Helenistik döneme ait olduğu ifade edilen mezarlıkta ölü hediyesi olarak yaklaşık 7-8 adet topraktan yapılmış gözyaşı şişeleri bulduklarını kaydeden Kesici, başka bulgulara rastlanılabileceği ihtimalinden dolayı çalışmaları genişlettiklerini, sondaj kazısını kurtarma çalışmalarına dönüştürdüklerini anlattı.
 
Mezarlıktaki bulguların müzeye götürülerek inceleneceğini ifade eden Kesici, eserlerin ise restorasyonu yapıldıktan sonra müzede sergileneceğini bildirdi.