"Sonuç bizim için hayal kırıklığı"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kardemir Karabükspor'la 0 - 0 berabere kaldıkları maçın ardından sonucun kendileri için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Sonuç bizim için hayal kırıklığı
03 Kasım 2013 Pazar 22:46 tarihinde eklendi.

Slaven Bilic, "Bu akşam bize çok büyük destek veren kadın ve çocuklara teşekkür ediyoruz. Sonuç bizim için hayal kırıklığı, sonuçtan kesinlikle memnun değiliz." diye konuştu.

Üst üste iki beraberlik aldıktan sonra tekrar kazanmak istediklerini kaydeden Bilic, "Genel performansa gelince ilk yarı performanstan memnunum. Maça iyi başladık, önemli fırsatlar yakaladık. İştahlı bir şekilde oynadık; fakat öne geçemedik. Öne geçseydik takım üzerindeki baskıyı kaldırmış olacaktık.

Benim saydığım 4 fırsat var; orada bitiricilik konusunda doğru kararları veremedik. İkinci yarı da baskıyı sertleştirmeye çalıştık. Rakib iyi bir şekilde savunma yaptı. Bitirici vuruşlardaki kaliteyi, oyunu bize getirecek kaliteyi yeteri kadar gösteremedik. Oyunun son bölümünde de rakip maçı kazanacak fırsatı yakaladı; fakat bu sefer onlar atamadı ve buradan bir beraberlik çıktı." şeklinde konuştu.

Saha kenarındaki Bilic'in enerjisinin futbolcularda görülmediği ve futbolcularda zihinsel bir yorgunluğun olup olmadığı yönündeki soruya Bilic, "Oyuncularda zihinsel yorgunluk olduğuna inanmıyorum; ama baskı altındalar. Her büyük kulübün oyuncusunda olduğu gibi. Özellikle iç saha maçlarında bu gibi takımlardan çok büyük beklenti var. Benim de dahil bu işin bir parçası olan herkesin bununla başa çıkması gerekiyor. Bu büyük beklentiye karşılık vermek için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor." cevabını verdi.

Statlarından ayrı kalmalarıyla ilgili de Bilic, "Mazeretleri sevmiyorum. Statla ilgili durumu hepimiz biliyorduk. Böyle bir dezavantaj olmasın rağmen sezona harika bir başlangıç yaptık. Zor bir lig oynuyoruz. Dolayısıyla bahane üretmenin bir gereği yok. Çalışacağız inancımızı korumaya devam edeceğiz.

Bu sezonun gerçekçi hedefi, maç maç hareket ederek oynadığımız her maçı kazanarak bunun bizi nereye götüreceğine bakmak." ifadelerini kullandı.

"BİLİC'TEN FENERBAHÇE'YE TEBRİK"

Bu arada Slaven Bilic, lig lideri Fenerbahçe ile aralarındaki farkın açılmasıyla ilgili bir soruyu ise sarı-lacivertlileri tebrik ederek cevapladı. Bilic, şöyle konuştu: "Lige üst üste 4 maç kazanarak başlamıştık bu da insanlara büyük mutluluk vermişti. Şimdi zor bir dönem söz konusu olsa bile büyük laflar etmenin gereği yok. İyi çalışmak ve iyimser olmak zorundayız.

Artık tekrar kazanmaya başlamamız gerekiyor. Ara açıldı derseniz, bu aranın açılmasında bizim kaybetmemiz kadar Fenerbahçe'nin maçlarını kazanmasıyla da alakalı. Fenerbahçe'yi de tebrik etmemiz gerekiyor. Sadece bizim kayıplarımızla açılmadı bu fark onlar da bir seri yakaladılar.

Mutlaka Fenerbahçe'nin de puan kaybedeceği periyotlar gelecek. Biz kafalarımızı öne eğersek biz karamsar olursak bunu değiştirmenin yolu yok. Biz iyimser kalacağız ve tekrar kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Beşiktaşlı futbolcu Sivok ise maça gayet iyi başladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "İyi bir oyun ortaya koyduk. Şanslar da bulduk; ancak gol gelmeyince oyunumuz gerginleşti. Nihayetinde kendi sahamızda 2 puan kaybettik. Böyle maçlarda gol atmanız gerekiyor. Hem bu maçta hem de Çaykur Rizespor maçında aynı senaryoyu gördük. Golleri bulamayınca buradan beraberlikle ayrılıyoruz; üzgünüz."

Eneramo da "Herkes iyi oynadı Ama ligde bazen böyle maçlar olabilir. Lig uzun bir maraton, pek çok maçımız var. Şimdi yapmamız gereken önümüzdeki maçlara odaklanmak." dedi.


CİHAN