"Sonuçları değiştirebilen gerçek liderdir"

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, iş dünyasında liderin, ekibi ile beraber bir rekabette üstün sonuçlar alıp bunu da devamlı sürdürebilmesi gerektiğini söyledi.

Sonuçları değiştirebilen gerçek liderdir
10 Aralık 2013 Salı 19:43 tarihinde eklendi.
 
Pamukkale Üniversitesi İşletme Kubulü'nün düzenlediği 'İş Dünyasından Hedef, Girişimcilik ve Liderlik' konulu konferans Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Teb Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Shell Enerji CEO'su Nusret Cömert, Türkiye Forum AVM CEO'su Hulusi Belgü, Orka Grup Kurucusu ve CEO'su Süleyman Orakçıoğlu'nun gençlerle iş dünyası deneyimlerini paylaştığı toplantıya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert de izleyici olarak katıldı.
 
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, lider kişinin sonuçları değiştiren kişi olduğunu söyledi. Tarihte, bilimde, ekonomide bunun bir çok örneği olduğunu belirten Aybar, "İş dünyasında ise küçük bir nüans var. İş dünyasında liderin ekibi ile beraber bir rekabette üstün sonuçlar alıp bunu da devamlı sürdürebilmesi gerekir. Anlık ve belli bir dönem sürüyorsa bu kişiyi lider olarak tanımlayamayız. Ticaret kelimesinin anlamı da bana göre girişim, ilim, cesaret, akıl, risk, emek ve talihtir. Başarı için bunların bir çoğunun olması gerekir" dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, üniversitedeki kulüplerin çalışmalarının YÖK'ün gözünden kaçmadığını, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın bütçesinin her sene artırıldığını söyledi. Rektör Bağcı, Pamukkale Üniversitesi'nin yaşıtları arasında Teknokent olarak dördüncü sırada yer aldığını belirtti.
 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, girişimciliğin Denizli gibi illerde doğuştan kazanılan bir yetenek olduğunu söyledi. Demir, "Girişimcilik sonradan öğrenilebilir mi? Öğrenilebilir ama Denizli gibi illerde doğuştan kazanılan yetenek olduğunu düşünüyorum. Bu kentte insanlar girişimcilik için yaratılmıştır. Bu kentte insanlar iş konuşur, yeni projelerini, hedeflerini anlatır. Liderliğin tek başına olmadığını, takımla çalışmasının liderlikte önemli bir avantaj olduğuna inanıyorum" diye konuştu. 

DHA