Sorgusu sabaha kaldı

22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınarak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 polisin sorgusunun uzaması üzerine, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın kapısında bekleyen şüpheli yakınları, avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, bayram görüşmesi talebinde bulundu.

Sorgusu sabaha kaldı
28 Temmuz 2014 Pazartesi 10:46 tarihinde eklendi.
Gözaltındaki polislerin avukatları tarafından yapılan başvuruda, gözaltı süresi dolan müvekkillerinin haksız bir şekilde alıkonulduğu belirtilerek, “Muhafaza altına alınan müvekkillerimizin 28 Temmuz 2014 tarihininin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeni ile 6 gündür devam eden tutsaklıkları göz önüne alınarak; bu kutsal ve manevi günde müvekkillerimizin birinci derecede aile yakınları ile bayram görüşmesi yaptırılması yönünde talepte bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur. Yukarıdaki taleplerimiz doğrultusunda karar verilerek müvekkillerimize bayram görüşmesi yaptırılmasını talep ederiz" denildi. 
 
Dilekçe içeriği, nöbetçi savcı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na bildirildi. Ancak Başsavcılık bu talebi, “Bayram başlamadı" gerekçesi ile reddetti. Başsavcılık, bayramın başlaması ile birlikte görüşme talebinin yeniden değerlendirileceğini belirtti. 
 
CHP'Lİ TANAL BAKAN BOZDAĞ'LA GÖRÜŞTÜ
 
Gözaltındaki polislerin durumunu incelemek üzere bugün yeniden İstanbul Adalet Sarayı'na gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile telefonda bir görüşme yaptı. Sorguların uzaması konusunu Bakan Bozdağ'a ileten Tanal, bu konuda yardım istedi. Tanal, Bakan Bozdağ'ın kendisine “Bu konuda hiçbir gücüm, yetkim yok" dediğini aktardı. 
 
CHP'li Tanal, ailelerin bayramda gözaltındaki yakınları ile görüşme talebini de Bozdağ'a iletti. Tanal, Bozdağ'a, “Bu idari bir konu, bu konuda yardımcı olabilirsiniz" diyerek, yarınki bayramda polislerin aileleri ile görüşmelerinin sağlanmasını istedi. Tanal, “Sayın Bakan bu konu ile ilgilenerek bana döneceğini söyledi" dedi.
 
CHP'li Tanal-Bakan Bozdağ görüşmesini, sorgunun yapıldığı 6. kattaki Baro odasında bulunan avukatlar cep telefonuyla görüntüleyip basınla paylaştı. 
 
YURT ATAYÜN'ÜN İFADESİ SABAHA KALDI
 
Öte yandan, Cuma akşamından bu yana İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'un sorgusu sabaha kaldı.