Soros Kırmızı Şeytanlar’ı seçti

Milyarder yatırımcı George Soros’un İngiltere’nin en büyük futbol kulüplerinden Mancherster United takımının yüzde 2 hissesini satın aldığı belirtildi.

Soros Kırmızı Şeytanları seçti
21 Ağustos 2012 Salı 10:39 tarihinde eklendi.

 

Soros’un satın alımı, İngiliz takımın bu ay başında yaptığı ve beklentilerin altında kalan halka arzda açıklanan bir yatırım olarak dikkat çekiyor.    
 
ABD Sermaye Piyasası Kurulu’na (SEC) göre, yatırım gurusunun şirketi Soros Fund Management, şu anda Mancherster United’ın  A sınıfı hisselerinin yüzde 7.8’ine sahip ve bu takımın toplamda yüzde 2’sine yakın bir rakamına denk geliyor.
 
Manchester United, 9 Ağustos’ta halka arz yaptı ancak hisselerinin beklenen seviyeden daha düşük rakamda satışa çıkardı.  
     
İLK DEĞİL
Takım normalde futboldan alışveriş merkezleri ve turizme kadar farklı alanlarda yatırımları bulunan Glazer ailesine ait.
 
Bu toplamda 2 trilyon dolara yakın bir değeri bulunan yatırım fonları piyasasında, 25 milyar dolar varlık yöneten Soros’un futbol dünyasındaki ilk yatırımı değil. Yatırım gurusu daha önce İtalyan futbol takımı Roma’yla ilgilenmiş ancak daha sonra bu satın almadan vazgeçmişti.