"Sorumluluk benim"

Beşiktaş Teknik Diretörü Slaven Bilic, ligi üçüncü bitirmelerinin tek sorumlusu olarak kendini gösterdi ve Beşiktaş için 3.'lüğün başarı olmadığını söyledi.

Sorumluluk benim
19 Mayıs 2014 Pazartesi 12:58 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.
Takımı takip eden muhabirlerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Slaven Bilic, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hırvat teknik adam, Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılardan bahsetti ve bu sezon Avrupa kupalarında asıl hedefin Şampiyonlar Ligi'ne girmek olduğunu söyledi. 
 
Bilic, "Bu sezon ligi üçüncü bitirmenin sorumlusu benim. Fakat her zaman söylediğim gibi stat ve mali olarak sıkıntılar yaşadık. Bunlar bahane değil tabiki ama rakiplerimizle aramızda bu sebeplerden dolayı fark oldu. Ligi bu sebeplerden dolayı 3. bitirdik diyorum." diye konuştu. 
 
Tecrübeli teknik adam ayrıca, yönetimin, taraftarın ve medyanın her daim kendisine destek olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
Bu sene Avrupa kupalarına katılacaklarını ve asıl hedeflerinin Şampiyonlar Ligi olduğunu belirten Bilic, "Şampiyonlar Ligi için 3. Ön Eleme ve play off turu olmak üzere 2 eleme maçı oynayacağız. 3. Ön Eleme Turu'nda elenirsek UEFA'da play off oynayacağız. Eğer Şampiyonlar Ligi play off turunda elenirsek direk UEFA Avrupa Ligi Grupları'na kalacağız. Fakat yine de bizim asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne katılmak." diye konuştu.
 
İBRAHİM TORAMAN VE SEZER ÖZTÜRK'ÜN CEZASI BİTTİ
 
İbrahim Toraman ve Sezer'in sezon başında tesislerde kavga etmesinden dolayı kadro dışı kalmalarının cezasının bittiğini söyleyen Bilic, "Olay küçük bir olay değildi. Bence hak ettikleri cezayı aldılar ve çektiler." diyerek, şöyle konuştu:
 
"Artık ceza ile alakalı bölüm bitti. Şimdi takıma girerler mi? Giremezler mi? Onu düşüneceğiz. Ve buna göre karar vereceğiz. Kampa götürülüp görülmeyeceğine bir şey diyemem. Her oyuncuya nasıl davranıyorsak onlara da öyle davranacağız. Fakat daha kulüple bunu konuşmadık. Biz iki önemli olay yaşadık. Bunlar Sezer, Toraman kavgası ve Gökhan Töre'nin vurulma olayları. Ama takımda disiplin sağlama açısından benzer olayların seneye yaşanmayacağının garantisini ben size verebilirim."
 
DİEGO RİBAS LİSTEMİZDEKİ İSİMLERDEN BİRİYDİ
 
Beşiktaş'ın yakından ilgilendiği fakat son anda Fenerbahçe Kulübü'nün borsaya bildirildiği Brezilyalı oyuncu Diego Ribas için de yorumda bulundu. Hırvat teknik adam, "İyi oyuncu, bu meseleyle alakalı şunu belirteyim, o listemizdeki isimlerden biriydi. Yönetim büyük gayret gösterdi. Ayrıntıları sizinle konuşamam. Nihayetinde oyuncu başka bir kulübü seçti." dedi.
 
Bilic son olarak önümüzdeki sezon için kendisine bir yardımcı hocanın gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, "Yardımcı hoca için ben karar vereceğim. Benden duyacaksınız." cevabını verdi.

CİHAN