"Sorunları kısa sürede çözeceğiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Doç. Dr Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Malatya’daki ulaşım sorununu üretecekleri projelerle kısa sürede çözmeyi planladıklarını belirtti.

05 Şubat 2014 Çarşamba 18:16 tarihinde eklendi.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçim kapsamında çalışmalarını sürdüren Kazancıoğlu, İnönü Caddesi’nde esnaflarını ziyaret etti.

İşyerlerini tek tek ziyaret eden Kazancıoğlu, projeleri ve kendisi hakkında bilgiler vererek yerel seçimde destek istedi. Ayrıca vatandaşlarla da bir araya gelen Kazancıoğlu, Malatya’nın yüz yılını taçlandırmak istediklerini söyledi.

Kazancıoğlu, Malatya için çok ciddi projelerinin olduğunu kaydederek, “Malatya’nın çok makro projeleri olacak. Malatya için çok ciddi projelerimiz var. Malatya’nın gelecek yüzyılını taçlandıracak projelerle vatandaşımızın karşısına çıkacağız. Kaldırım, temizlik ve şehir içi trafiği problem olarak kabul etmiyorum. Bunlar kısa sürede çözebileceğimiz konulardır. Biz daha büyük projelerle Malatya’yı hak ettiği yere taşıyacağız.” dedi.

Malatya’daki ulaşım sorununu kısa vadede yapacakları projelerle çözeceklerini kaydeden Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Ulaşım aslında bir araç ama yapamayınca bunlar amaca dönüşmüş. Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmemiz halinde ilk işimiz kısa ve kesin çözümlerle trafik sorununu rahatlatmak. Sonra uzun vadeli plan ve projelerimizden biri olan ulaşımı rahatlatmaktır.

Kentlerin tarihinde öngörü çok önemli düşünmek ve düşünebilmek çok önemlidir. Malatya iki aksa sıkışmış bir kent görünümünde. Doğu aksı üniversiteyle başlamış. Batı aksı Organize Sanayi, demiryolu, Beylerderesi Viyadükü gibi fiziki mevcutlar var. Bu mevcutlar şehri bölüyor. Güneyde Beydağı var. Ancak orası da yeteri kadar gelişmemiş. Onun için bizim süratle Kuzey aksına gitmemiz lazım. Kuzey aksına doğru giderken Kuzey Çevreyolu, demiryolunu ötelemek gerekir.

Demiryoluyla, Karayolunu, Çevreyolunu, Baraj gölünün kenarından hizmete açmak gerekir. Bunları maalesef Malatya’yı yönetenler, idari anlamda Malatya’yı gerçekten meşgul etmişler ve düşünememişlerdir. Günümüzde artık dünya bilgi toplumundan düş toplumuna geçmiştir.

Bundan 20 yıl önce bilgi toplumundan bahsediyor idik ama şuan düş toplumu var. Yani düşlemezseniz bir şey yapamazsınız. Dünya’nın çok gerisindeyiz ama Malatya’nın eğitim potansiyeli, birikmiş insan gücü ve donanımlı insan gücü çok yüksek. Dışarıda ki bu gücümüzden de faydalanacağız.” 


CİHAN