"Soruşturmadan bir çekincem yok"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Doğrusu şahsımla ilgili delil olduğu iddia edilen ve basından okuduğumuz görüntülere bakarken bir adli soruşturmanın içeriğinden ziyade bir komedi yayını okuduğumu hissettiğimi itiraf etmek durumundayım.” dedi.

Soruşturmadan bir çekincem yok
20 Aralık 2013 Cuma 18:00 tarihinde eklendi.

Egemen Bağış, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili soruşturma kapsamında olduğu ileri sürülen bilgilerin basına servis edilmesi üzerine zorunlu açıklama yaptığını belirterek, “Son günlerde yazılı ve görsel medya ile internet ortamında İstanbul'da devam eden soruşturmaya atfen bir dizi haber ve yorum yapılmakta, şahsımla ilgili de suçlayıcı, karalayıcı ve yıpratıcı değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Bu çerçevede yapılan sorumsuz yayınlar tamamen yanıltıcı ve spekülatif bilgilere dayanmaktadır. Kasıtlı olarak üretilen bu senaryolar tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür ve alçakça bir komplonun parçasıdır.

Bu iftiralara delil oluşturduğu öne sürülen saçmalıkları, hakkımda hüküm verilmesine sebep olacak şekilde yansıtanlarla ilgili hukuk nezdinde gereken girişimler başlatılmıştır. Devlet içerisinde paralel devlet oluşturmaya yönelik çaba içinde olan ve gerek yargısız infaz gerekse kişilik suikasti şeklinde tebarüz eden bu örgüt ve çetelerin karalama kampanyalarına alet olanlar hukuk karşısında büyük bir suç işlemiş olmakla birlikte insani ve ahlaki açıdan da ciddi bir alçalma içindedirler.

Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi kirli bir siyasi mühendislik projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı son derece sinsi ve kirli bir tuzakla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİ ÇADIR DEVLETİ SANANLAR GEREKEN CEVABI ALACAKLAR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük, güçlü ve köklü bir devlet olduğunu vurgulayan Bağış, ülkemizi çadır devlet zannedip içeriden ve dışarıdan bu kirli senaryoları uygulamaya koyanlar çok yakın zamanda hukuk ve millet nezdinde gereken cevabı alacaklardır.

‘Çamur at izi kalsın’ hükmündeki bayağı isnatlarla siyasi suikast ve kişilik katliamlarına yeltenenler bir kez daha görecekler ki devlet devlet olmanın, Hükümet Hükümet olmanın gereğini tereddütsüz yerine getirecektir. Engeller ne olursa olsun, hangi kirli senaryolar tedavüle koyulursa koyulsun, AK Parti adavetten değil adaletten yana duruşundan taviz vermeyecektir.

Son 11 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlarla nasıl vesayetle ve çetelerle kararlı bir mücadele ortaya koyduysak, bundan sonra da bu mücadeledeki kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Türkiye’nin yolu Avrupa Birliği süreciyle şekillenen muasır medeniyet yoludur ve hiçbir kirli tuzak bizi bu yoldan geriye döndüremeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“BU ZAMANA KADAR SUSMAYI TERCİH ETMİŞTİK”

Egemen Bağış, sözlerini, “Soruşturmanın gizliliğine duyduğumuz saygının gereği olarak bu zamana kadar susmayı tercih etmiştik. Ancak soruşturma kapsamında olduğu ileri sürülen bilgilerin yasalar çiğnenerek çarşaf çarşaf basına servis edilmesi üzerine tarafımızca açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Doğrusu şahsımla ilgili delil olduğu iddia edilen ve basından okuduğumuz görüntü ve tapelere bakarken bir adli soruşturmanın içeriğinden ziyade bir komedi yayını okuduğumu hissettiğimi itiraf etmek durumundayım.” diye tamamladı.


CİHAN