Sosyal medyada terör propagandasına soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili gerçeğe aykırı haber ve sosyal paylaşımlarla ilgili yasal gereğinin yapılacağını duyurdu.

Sosyal medyada terör propagandasına soruşturma başlatıldı
21 Ocak 2018 Pazar 17:07 tarihinde eklendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili gerçeğe aykırı haber ve sosyal paylaşımlarla ilgili yasal gereğinin yapılacağını duyurdu.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun aziz milleti adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyonla ilgili terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımları takip edilmekte gerekli tespitler yapılmaktadır. Bununla birlikte; Terör örgütlerine destek ve provakasyon amaçlı gösteri veya taşkınlık yapanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca iletişime geçilerek alınacak talimatlar doğrultusunda yasal gereğinin yapılması için ilgili kolluk birimleri bilgilendirilmiştir. Bu meyanda yürütülen soruşturma kapsamında suç unsuru taşıyan paylaşımlara ilişkin tespitler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı." 
 
 
 
 
 
Savcılık, Afrin operasyonu ile ilgili sosyal medyadan eylem çağrısı yapanlara soruşturma başlattı
 
DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sosyal medya hesaplarından terör örgütlerinin propagandalarını yapıp, provakatif eylem çağrılarında bulunanlar hakkında soruşturma başlattı. PKK'nın yayın organlarından bir televizyona dün canlı telefon bağlantısı yaparak bağlananan ve Afrin operasyonu ile ilgili açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında da soruşturma başlatıldı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' ile İlgili olarak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden ve silahlı terör örgütleri PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden propaganda ve provakatif eylem çağrılarında bulunanlar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamanın devamında şöyle denildi:
 
"Silahlı terör örgütleri ile ilgili olarak sosyal medya hesapları üzerinden provakatif çağrılarda bulunan şahısların tespit edilmesi İle Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince yasal işlem yapılacaktır."
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün akşam saatlerinde PKK terör örgütüne yakın bir televizyona telefon bağlantısı yaparak Afrin operasyonu ile ilgili konuşan DTK Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven hakkında da 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' iddiasıyla soruşturma başlattı.