Sosyeteyi karıştıran kıyafet!

8500 euro'luk kıyafetini Eda Taşpınar'ın üzerinde görünce çılgına döndü

Sosyeteyi karıştıran kıyafet!
25 Ekim 2012 Perşembe 18:45 tarihinde eklendi, 1.442 kez okundu.

 

Lüks bir mağazadan aldığı yaklaşık 20 bin TL değerindeki kıyafetin benzerini ikoncan Eda Taşpınar’ın üzerinde gören sosyetik müşteri, soluğu mağazada aldı. Mağaza bu benzerlikten dolayı kıyafeti geri almak zorunda kaldı.
 
İSTANBUL’da pahalı kıyafetleri ile tanınan bir markanın 8500 euro’ya sattığı kıyafet ortalığı karıştırdı. Sosyetenin çok yakından takip ettiği modavesosyete.blogspot.com’da yer alan iddiaya göre lüks mağazadan siyah renkte bir kıyafet alan ünlü bir isim, kıyafetinin bir benzerini ikoncan Eda Taşpınar’ın üzerinde görünce çılgına döndü. Soluğu mağazada alan ünlü isim, yaklaşık 20 bin lira verdiği kıyafetin kendisi için büyüsünün bozulduğunu belirterek parasının iade edilmesini istedi. Mağaza yetkilileri, müşterisini haklı görüp kıyafeti geri alırken taklit olayını resimli belgelerle birlikte firmanın Paris merkezine rapor etti. Merkez olaya büyük bir tepki gösterdi ve önce dava açmak istedi. Ancak bu gibi taklit ya da esinlenme olaylarındaki yasal boşluklar nedeniyle davadan vazgeçen firma bunun yerine Taşpınar’ın bundan sonraki kıyafet seçimlerini izleme kararı aldı.
 
Bu arada bir çok lüks markanın bu tür “esinlenmelerden” şikayetçi olduğu ve sattıkları ürünlerin iadesiyle büyük sorunlar yaşadığı öğrenildi.
 
 
 
Büyük benzerlik
 
Kıyafetin orijinali ile Eda Taşpınar’ın giydiği büyük benzerlikler taşıyor. Özellikle yaka kesimi ile pantolon ve çizmelerin birebir olması göze çarpıyor. Taşpınar’ın bu benzerliğe nasıl yanıt vereceği merak ediliyor.

Vatan Gazetesi