Sosyetik mekana tahliye şoku

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak beldesinde uzun yıllar hizmet veren sosyetenin ünlü mekanı milyon dolarlık Dodo Beach yıkılıyor.

Sosyetik mekana tahliye şoku
09 Nisan 2013 Salı 17:22 tarihinde eklendi, 1.190 kez okundu.

Turizmin gözbebeği Bodrum’un en popüler beldelerinden Yalıkavak’da bulunan Dodo Beach’in 2010 yılında kira sözleşmesinin sona ermesi ve yenilenmemesi üzerine yıkım kararı alındı.2010 yılında sözleşme süresinin bitiminin ardından 9500 metrekarelik alanı kiralamak için işletmeciler Mal Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.


Ancak, 3621 sayılı kıyı kanunu ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmelik hükümlerine aykırı olarak yapıldığı belirlenen yapıların kaldırılmadığı ve alanın etrafının tel örgülerle çevrildiği gerekçesiyle sözleşmenin yenilenmemesi kararı verildi. Ayrıca, plajın bulunduğu parsel alanın 1. derecede Arkeolojik ve Doğal Sit Alanında kaldığı tespit edildi. Alınan karar gereği, Hazine’den gelen talep doğrultusunda Yalıkavak Belediyesi tarafından Beach hakkında 9 Nisan Salı gününe yıkım kararı alındı.
 
Bugün öğle saatlerinde polis ve zabıta ekipleri tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Kaymakamlık memurları Dodo Beach’e giderek alınan kararı yerine getirdi. İki gün içerisinde tahliyesi istenen Beach, tahliyenin bitiminin ardından yıkılacak. Yaklaşık 50 polisin güvenlik önlemi aldığı Beach’de 100 belediye işçisi tahliyeyi gerçekleştirdi. Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Nalan Özdemir de tahliyeyi başlattıklarını belirterek “Alınan karar gereği tahliye işlemlerini başlattık. İşçiler, Beach içerisinde bulunan bütün taşınırları tahliye ediyor. Tahliye işlemi iki gün içerisinde gerçekleşecek. Tahliyenin bitiminin ardından yıkım başlayacak” dedi.
 
Dodo Beach’in işletmecisi Özer Özergin alınan kararla ilgili çok üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “10 yıldır çalıştırıyoruz burayı. Bugüne kadar hiçbir sorun olmadan çalıştırdık. Gelen kesimimiz aile kesimiydi. Sözleşmemiz 2010’da bitti. Dava açtık fakat kaybettik. Şu an dava dosyamız Danıştay’da. Sonuç ne olacak bilmiyorum. Kaymakam Bey’in verdiği bir karar bu. Taşınmazlarla birlikte 1 buçuk milyonluk yatırımımız var.”

İHA