Sow yakalandı!

Oyuncuların dayanıklılıklarını ve antrenman performanslarını ölçen GPS Spor Analiz aleti, Fenerbahçeli yıldızı ele verdi.

Sow yakalandı!
04 Eylül 2013 Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi.
Fenerbahçe’de, Sivasspor maçında kadroya giremeyen ve gündemin ilk sırasına yerleşen Moussa Sow’un, “GPS Spor Analiz” aletine yakalandığı ortaya çıktı.
 
Oyuncuların dayanıklılıklarını ve antrenman performanslarını ölçen alet çalışma boyunca futbolcunun her adımını takip ediyor. Ne kadar yorulduğunu, performans iniş çıkışlarını, temposunu ve dayanıklılığını kayda alıyor. Futbolcunun üzerine yük bindiği zaman sinyal gönderip temponun düşmesi gerektiğini bildiriyor, olası bir sakatlığın önüne geçmeye çalışıyor.
 
Saha kenarında kurulan bilgisayarın merkezinde çalışan sistemde futbolcuların her birine içlerine giyecekleri siyah bir yelek veriliyor. Yelekteki vericiler sayesinde futbolcular ile ilgili tüm veriler üç dakikada bir bilgisayara gönderiliyor. Ve ortaya futbolcunun karnesi çıkıyor.
 
Teknik Direktör Ersun Yanal da bu karneye bakarak futbolcuların fiziki durumları hakkında kesin verilere ulaşıyor. Deneyimli çalıştırıcı bu veriler ışığında fizik durumu yeterli olmayan futbolcuyu kadroya dahil etmiyor. Son dönemde Cristian ve  Sow için gelen verilerin takımın genelinden bir hayli düşük olduğu belirlendi. Bu nedenle Yanal’ın iki futbolcuyu kadroya dahil etmediği öğrenildi. Sistem ayrıca futbolcuların hızlarını da ölçüyor. Takımın şu an ortalama hızının 13-14 km. civarında olduğu bildirildi. Yanal’ın bunu 16 kilometrenin yukarısına çıkarmak istediği belirtildi. Sistem sayesinde elde edilen hız ölçümlerinde Sow’un, Emenike, Kuyt ve Webo’nun gerisinde kalması da tribüne çıkmasında önemli rol oynadı.

Skorer