Sow'u Dia diriltti

Senegalli yıldızın, Katar’a giden Dia’yı arayarak, “Oraya ben de gelmek istiyorum” dediği ancak “Türkiye’deki şartları burada bulman imkansız. Bence kendini takımına vermelisin” yanıtını alınca toparlandığı öğrenildi

Sowu Dia diriltti
10 Ağustos 2012 Cuma 10:46 tarihinde eklendi.

 

Fenerbahçe’nin geçen sezon ortasında Lille’den transfer ettiği Moussa Sow’un sezona sorunlu başlaması ve ardından karar değiştirip sarı - lacivertlilerde kalmasının sırrı ortaya çıktı.  

Senegalli oyuncunun, Katar’a giden eski takım arkadaşı Issiar Dia’dan kendisine de aynı ülkeden takım bulmasını istediği, ancak beklenmedik bir karşılık aldığı öğrenildi. Sezon başında geçen yıldan kalan sakatlığı ve yalnızlığı nedeniyle takımdan ayrılması gündeme gelen, hazırlık çalışmaları ile maçlarında düş kırıklığı yaratan yıldız oyuncu, kısa bir süre önce takımdan ayrılıp Katar’ın yolunu tutan Dia’yı aradı. Dia’ya, kendisinin de Katar’a transfer olmak istediğini, İstanbul’da yalnız kaldığını bildiren Sow’a Dia’dan olumsuz yanıt geldi.
 
Dia, Fenerbahçe’de kendisinden daha fazla süre aldığını bildirdiği Sow’a, sözleşmesini tamamlamasını, Katar’ın ona göre bir ülke ve lig olmadığını söyledi. Sow’u ikna eden ve sözleşmesinin koşullarının çok iyi olduğunu, Katar’da bu şartları bulamayacağını bildiren Dia, vatandaşının kendini Fenerbahçe’ye vermesini sağladı.
 
Dia’dan sonra yöneticiler ve Teknik Direktör Aykut Kocaman ile birer görüşme yapan ve durgunluğunun nedeninin sakatlığından kaynaklandığını bildiren Sow, ayrılmaktan vazgeçip, yedek soyunduğu Vaslui maçında oyuna girip gol de atınca, Türkiye’de kalmaya karar verdi.
 
Sow, takımının Şampiyonlar Ligi’nde yükselmesi halinde kendini gösterebileceğini, sakatlığının geçmesi ile form tutmaya başlayacağını bildirirken, sona erecek olan ramazan ayından sonra ünlü golcünün daha verimli olabileceği konuşuluyor.