Soyguncu güvenlik kamerasına takıldı

Burdur'un Bucak İlçesi'ndeki Tekel büfesinden yaklaşık 60 bin TL'lik sigara ve alkollü içecek çalan hırsızlar, güvenlik kamerası görüntülerini kaydeden bilgisayarın kasasını da yanlarında götürdü.

Soyguncu güvenlik kamerasına takıldı
13 Mart 2013 Çarşamba 18:27 tarihinde eklendi.

 

Hırsızlardan biri, görüntüleri kaydeden ikinci kayıt sistemi sayesinde İzmir'de yakalandı.
 
Hırsızlık, önceki gün gece, Burdur- Antalya Karayolu kenarındaki Harun Tuna'ya ait Tekel büfesinde gerçekleşti. Büfe önüne gelen üç kişi, güvenlik kameralarına aldırış etmeden keşif yapmaya başladı. Hırsızlar büfedeki alarm sistemini devre dışı bırakmak için büfenin üzerine çıkarak telefon hattını kesti. Alarmın ötmemesi için, siren sistemini su dolu kovanın içine koyan hırsızlar daha sonra demir keski ile korkulukları kesip kapıyı açarak içeri girdi.

Yanlarında getirdikleri büyük boy poşetlere raflardaki sigaraları boşaltan hırsızlar, rakı, viski, votka gibi alkollü içecekleri kolilere doldurup büfe önüne taşıdı. Tekel büfesinden ayrılan hırsızlar kısa süre sonra 35 AV 6073 plakalı kamyonetle büfenin önüne yanaşarak, büyük boy poşetlere doldurdukları sigaraları ve alkollü içecek kolilerini kamyonetin aldığı kadarıyla doldurduktan sonra güvenlik kamerası görüntülerinin kaydedildiğini düşündükleri bilgisayar kasasını da alarak olay yerinden ayrıldı.
 
HIRSIZLAR İKİNCİ GÜVENLİK KAMERE SİSTEMİ SAYESİNDE YAKALANDI
 
Salı sabahı işyerine gelen Harun Tuna, sigara ve alkollü içeceklerin çalındığını görünce polise haber verdi. Tekel büfesinde yapılan incelemede, hırsızların 2.5 saatte içki ve sigaraları poşet ve kolilere doldurdukları, ardından bilgisayar kasasını aldıkları, kamera görüntülerini kaydeden ikinci sistemi ise fark edemedikleri anlaşıldı.
 
Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, görüntülerin kaydedildiği bilgisayar kasasını da yanlarında götürecekleri için hırsızların yüzlerini saklamaya dahi gerek görmeden rahat hareketlerle keşif yaptıkları, malları kamyonete yüklediklerini belirledi.
 
Polis, hırsızlıkta kullanılan kamyonetin plakasından yola çıkarak, aracın İzmir'den kiralandığını saptadı. Bucak Emniyet Müdürlüğü ekipleri kamyonetin kiralandığı firmayla irtibata geçerek, firmadan aracın GPS kayıtlarını alarak, yerini belirledi.
 
Bu bilgiler üzerine İzmir'e hareket eden 4 kişilik ekip, İzmir polisiyle işbirliği yaparak kamyoneti takibe aldı. 35 AV 6073 plakalı kamyonet İzmir Karşıyaka'da terk edilmiş halde bulundu. Hırsızlık şüphelilerini yakalamak için kamyonet yakınlarında beklemeye başlayan polisler, dün akşam saatlerinde gelen E.S'yi gözaltına aldı. E.S.'nin olayla ilgisi olmadığını iddia etmesi üzerine, güvenlik kamera görüntülerindeki 3 kişiden birinin E.S. olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine suçunu itiraf eden E.S., hırsızlığı Ö.A. ve S.D. ile birlikte yaptıklarını kaydetti.
 
E.S.'nin 130'un üzerinde hırsızlık ve diğer suçlardan sabıkası olduğu belirtilirken, Ö.A. ve S.D.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
 
Çalınan sigara ve alkollü içeceklerden 24 bin TL'lik bölümü E.S.'nin sakladığı yerden alınarak, Bucak'a getirildi ve Harun Tuna'ya teslim edildi. E.S.'nin sorgusu sürüyor.

DHA