Soyguncular, alarmı susturamayınca bakın nasıl çözüm buldular!

ERZURUM'da evine giderken gözlerine biber gazı sıkıp, ellerini plastik kelepçe ile bağlayarak bir aracın bagajına koydukları kuyumcunun anahtarını alarak işyerine giren soyguncular, alarmı susturamayınca sahibini dükkana getirip, soygunu gerçekleştirdi.

Soyguncular, alarmı susturamayınca bakın nasıl çözüm buldular!
08 Ekim 2015 Perşembe 21:44 tarihinde eklendi.
Olay, merkez Yakutiye ilçesinin tarihi Taşmağazalar semtinde meydana geldi. Geçen 2 Ekim günü saat 20.00 sıralarında işyerini kapatıp otomobili ile evine giden İbrahim Abay'ın arkasından sessizce gelen soyguncular, gözüne biber gazı sıkıp, ağzını kapattıktan sonra ellerini de arkadan plastik kelepçe ile bağlayarak bir otomobilin bagajına attılar. Soyguncular kuyumcu Abay'ı götürdükleri sessiz bir yerde bagajdan çıkarıp, dükkanın anahtarını aldılar. Yüzleri kapalı olan soygunculardan biri otomobille dükkana gitti. Kumanda ile işyerinin kepenklerini kaldırıp kapıyı açan şüpheli çalan alarmı susturamayınca telefonla arkadaşlarını aradı ve Abay'a alarmı nasıl susturacağını sordu. Abay'ın tarifine rağmen bunu başaramayan soyguncu dükkanı kapatıp arkadaşlarının yanına gitti. Abay'a, "Bize yanlış yaparsan 2 çocuğun ölür" dediler. Abay'ın tarifine rağmen ikinci denemelerinde de kapısını açtıkları dükkanın alarmını susturamayınca şüpheliler bu kez kuyumcu İbrahim Abay'ı alıp dükkana getirdiler. Abay'la birlikte elinde bıçakla dükkana giren hırsız işyerinde poşetlere doldurduğu altın ve para olmak üzere yaklaşık 300 bin lirayı alarak kaçtı.
 
Hırsızın işyerinden kaçıp gitmesinden sonra, 'İmdat soygun var' diye bağıran kuyumcu Abay, sesini duyuramayınca 155'i arayarak polisten yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler güvenlik kamera görüntüleri ve çevredeki MOBESE'leri izleyerek şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı. Abay'ın geçtiğimiz yıl da işyerine giren bir kişi gözüne biber gazı sıkarak 4 bileziğini alıp kaçtıktan sonra yakalanmıştı.
 
İbrahim Abay, 6 Ekim'de Erzurum'a gelen ve esnaf gezisinde işyerine giren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na olayı anlattı ve çarşıda kapatılan karakolun yeniden açılmasını talep etti. Başbakan Davutoğlu, Vali Ahmet Altıparmak'tan kuyumcuların bulunduğu çarşıya kısa sürede bir karakol açılmasını istedi.