Soyguncuların karşısına bakın kim çıktı!

Kağıthane Emniyetevler Mahallesi’nde tabanca ile tehdit ederek kuyumcu soyan 4 kişi, otomobille kaçmaya çalışırken rastlantı sonucu geçen Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü polisleri müdahale etti.

Soyguncuların karşısına bakın kim çıktı!
27 Temmuz 2013 Cumartesi 15:44 tarihinde eklendi.
Polislerin kaportasına çarptıkları otomobille kaçamayan soyguncular yaya olarak ara sokaklarda koşmaya başladı. Bu sırada polis havaya uyarı ateşi açtı. Soyguncular içerisi altın dolu çanta ve bir tabancayı yere atarak ara sokaklarda izini kaybettirdi. Polisler, altınları kuyumcu İbrahim İnci’ye teslim etti. Dükkanda yapılan ilk kontrolde değeri yaklaşık 120 bin TL olan 1,5 kilo altının eksik olduğu belirlendi. Bu arada yerde bulunan tabancanın kurusıkı olduğu anlaşıldı.
 
Çelebi Mehmet Sokak 2 numarada saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, İnci Kuyumculuk'a yüzleri kar maskeli ikisi tabancalı 3 soyguncu girdi. Soyguncular, İbrahim İnci’yi etkisiz hale getirdi. Kuyumcuyu yere yatırarak başına tabanca dayayan saldırganlar, tezgah ve vitrindeki altınları aldılar. 
 
Dükkandan gelen sesleri duyan çevre esnafı da polise ihbarda bulunarak dükkanın önüne yaklaştı. Dışarıya çıkan soyguncular, direksiyonda bir soyguncunun beklediği otomobile bindil. Bu sırada rastlantı sonucu yoldan geçen Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne bağlı içerisinde 4 polis memurunun bulunduğu sivil araç içindekiler çevredeki bağrışmalar üzerine olaya müdahale etti. 
 
Soyguncular otomobille kaçmaya çalışırken, arkadan koruma polislerinin çarpması, önde de bir kamyonun trafiği yavaşlaması üzerine, otomobilden inerek koştular. 
 
Koruma polisleri havaya iki el uyarı ateşi açtı. Bu sırada, altın dolu torbayı yere atan soyguncular ara sokaklara doğru kaçtı. Koşarken, soygunculardan birinin ayakkabısı da yol ortasında kaldı. 
 
Yapılan ilk kontrolde soyguncuların kullandığı otomobilin kiralık olduğu belirlendi. Polis kuyumcu dükkanında ve sokak üzerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kaçan soyguncuların yakalanması için çalışmalar sürüyor. 
 
Olayın görgü tanığı Sefer Ergün, “Soyguncular 4 kişiydiler. Bir kişi otomobilde bekledi. Biri dükkanın önünde, ikisi de maskelerini takarak içeriye girdi. Otomobile binip kaçmaya başladılar. Sokakta otomobilin önünde bir kamyon vardı. Arkada da sivil polisler vardı. Sivil polisler kaçan otomobile arkadan çarptı. Sonra polisler tabancaları ile peşlerinden gittiler. Altınları atıp gittiler. Biri aşağıya, diğerleri yan sokağa kaçtı. Biri kaçarken tabancasını düşürdü. Polislerin tesadüfen oradan geçtiklerini duydum” dedi. 
 
Olayı duyarak dükkana gelen kuyumcunun babası Adnan İnci de şunları söyledi:
 
“Oğlum içeriyi temizlerken, bir tanesi giriyor. Tabancayı doğrultuyor. Çocuk süpürgeyi atıp, elini tabancaya vuruyor. Yere yatırıyorlar. Biri bankodan atlayıp tezgaha geçiyor. Altınları topluyor. Bir tanesi de tabancayı kafasına tutuyor. Öteki de kapıda öyle duruyor. Diğeri otomobilde bekliyor. Maskelerini dışarıda düzeltip dükkana giriyorlar. Kaçarlarken, Başbakanlık Koruma aracı geçiyormuş. Korumalar bile bile onlara otomobile çarpıyor. Polisler havaya ateş ediyorlar. Aşağıya doğru kaçıyorlar. Bu sırada çantayı atıyorlar. Alınan altın 3 kilo civarında. Teslim edilen çanta da yaklaşık 1.5 kilo altın vardı. Güvenlik kamerasında gördüğüm kadarı ile 25-30 yaşlarında çakı gibi adamlar.”

DHA