''Soykırım yoktur denince ne yapacaksınız?''

Bülent Arınç ''Eğer böyle bir kanun çıkarsa Fransız gazetelerinin sorduğunu ben de sorayım; Recep Tayyip Erdoğan Fransa'ya, Paris'e geldi ve 'Soykırım yoktur' dedi, ne yapacaksınız?'' dedi.

Soykırım yoktur denince ne yapacaksınız?
22 Ocak 2012 Pazar 11:59 tarihinde eklendi.

Bursa Polisevi'nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
    
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen "Ermeni Teklifi'ne ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:
    
"Eğer böyle bir kanun çıkarsa Fransız gazetelerinin sorduğunu ben de sorayım; Recep Tayyip Erdoğan Fransa'ya, Paris'e geldi ve 'Soykırım yoktur' dedi, ne yapacaksınız- Bunu göze almış binlarca Türk vardır, bunu göze almış binlerce Fransız entellektüeli vardır. Sadece önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni diasporasının oyunu alabilmek için yapılan bu atraksiyonu Fransa Senatosu'nun da kabul etmeyeceğini düşünüyoruz.
    
Türkiye'de gösterilen haklı tepkilerin Avrupa içerisinde de gösterildiğine inanıyorum ama dün müthiş bir başarı öyküsünü gördük. Sadece Paris'te veya Fransa'da yaşayan Türkler değil, Avrupa'daki Türk yurttaşlarımız bir araya geldiler, 40 bini aşkın bir kalabalık ilk defa Fransa'nın merkezinde bir arada coşkuyla kendi haklı tezlerini ortaya koydu."