"Söyleneni kıçınızdan anlıyorsunuz"

Cem Garipoğlu'nun intiharının ardından geçen hafta "Cem Garipoğlu'na haksızlık etmişiz" diyen Perihan Mağden, gelen eleştrilere aynı sertlikte tepki gösterdi.

Söyleneni kıçınızdan anlıyorsunuz
19 Ekim 2014 Pazar 12:11 tarihinde eklendi.
4 yıl önce sevgilisi Münevver Karabulut'un kafasını ve bacaklarını keserep çöp konteynerına atan Cem Garipoğlu, cezasını çektiği cezaevinde kendini asarak hayatına son verdi.
 
"CEM GARİPOĞLU'NA HAKSIZLIK ETMİŞİZ" DEMİŞTİ
Cem Garipoğlu'nun ölümünün ardından birçok haber ve yazı gazete sayfalarında yer alırken, Taraf yazarı Perihan Mağden kaleme aldığı yazısında "Cem Garipoğlu'na haksızlık etmişiz" gibi ifadeler kullanmıştı.
 
Bu ifadelerin üzerine medyadan birçok eleştiri alan Mağden'e aynı zamanda Münevver Karabulut'un ailesi tarafından da dava açılmıştı. Perihan Mağden, bugün paylaştığı yazısında eleştirilere aynı sertlikte bir yanıt verdi.
 
İşte Perihan Mağden'in o yazısı;
 
"SÖYLENİLENİ KIÇINIZDAN ANLIYORSUNUZ"
Ben artık taraftarlık krizi esnasında TERCİHEN, özellikle, kasıtlı olarak yazılanı/ söyleneni/ savunulanı ANLAMADIĞIMIZI (kıçından anladığımızı?) yalnızca birbirimize saydırmanın şehvetini, sürü tatminini, “siyaseten doğruculuk” (sahte) erdemini yaşayabilmek üzere, Twitter’da, Facebook’ta filan linç ayinleri düzenlediğimizi düşünüyorum. Garipoğlu yazımdan iki-üç alâkasız tasviri/ lafı cımbızlayarak, nasıl da kadına şiddeti savunan dilin yanında yer aldığıma dair kısa ve özensiz bir yazının, beni sazanlık/ trollükle suçlayan Müneccim 1 Köşe yazarının dışında; yazı da yok! Akaret var, karakter suikastı var, hatta “kızım parçalanırsa” günümü göreceğime dair beddua (latan istek) var!
 
SAYDIRIN 140 VURUŞLUK YİĞİTLER
Benim politik, sosyolojik ve psikolojik olarak hiçbir gruba dâhil/ ait olmamamın yanı sıra, bu yazının Taraf okumayı tercih eden siyasi duruşta/ görüşte olanların okuması kastıyla yazılmış bir YAZI için, haddinden fazla görünürlük kazanmasının DA, bir sorun (yani, bir cazibe merkezi) oluşturduğunun farkındayım. Medya siteleri üstüne atlayıp “Perihan Mağden’den OLAY yaratacak yazı!” başlığıyla sundukları anda, ne Taraf’ta çıkan haberlerle, yazılarla, ne benim görüşlerimle/ yazılarımla, söz konusu yazının DİREKT konusuyla alâkası olmayan güruhların harekete geçip mevzuya musallat olma zorunluluğunu iliklerinde duymaları, kaçınılmaz hale gelebiliyor. Ayrıca 140 harf midir, Twitter’da anında bir boşalma yaşamak; vurup takipçilerini ya da (ve de) takip ettiklerini tatmin edip kaçmak da (zaten ya ofisindesin, ya salonundasın, ya metrodasın filan) çok kolay, çok kullanışlı; pratik.  Hiçbir mevzuyu tartışmanın, anlaşamasak da, “karşı” tarafın söylediğini dinlemenin/ anlamanın/ algılamanın hiçbir ihtimalini, bırakmıyoruz artık Bu Topraklar’da. Anında (140 harfle filan) bombalıyoruz! Böylece de giderek içine battığımız hukuksuzluk, adaletsizlik, mantıksızlık diktasını/ batağını HAK EDER hale mi geliyoruz, kendimizi getiriyoruz? Nedir bu trajedi? Saydırın 140 vuruşluk yiğitler! Bu konuyu da, tartışmayalım. Hiçbir mevzuyu da, tartışmayalım.