"Söyleyecek sözümüz kalmadı"

Gezi Parkı eylemlerinde polis kurşununun başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük ile ağabeyi Mustafa Sarısülük, ortaya atılan 'illegal örgüt üyesi' iddialara tepki gösterdi.

Söyleyecek sözümüz kalmadı
28 Haziran 2013 Cuma 17:27 tarihinde eklendi, 2.082 kez okundu.
Anne Sarısülük, "Benim çocuğum çalışmaya, karakol yapmaya gitti. Hem orada askerliğini bitirdi, aynı yerde karakol yapıyordu. Ekmeği için gitti, benim oğlum orada bir resim çekildiyse hata mı yaptı? O fotoğrafı da oğlum bana hatıra diye gönderdi" dedi.
 
Anne Sayfı Sarısülük, Ethem'in 15 yaşından beri çalıştığı söyleyerek bazı kesimlerin ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Sayfı Sarısülük, Ethem'in Hakkari'de karakol inşaatında çalıştığını söyleyerek şunları anlattı:
 
"Versin bizim katilimizi, hesap sorulmasını istiyorum. Bizi bir kere vurmadı, iki kere vurdu. Benim çocuğum yoksulluğuyla büyüdü. Ben şirkette çalıştım, evlerde çalıştım. O çocuklarıma geceleyin bir ekmek vereyim diye. Benim çocuklarım karıncayı incitmiyordu. 15 yaşında kaynakçılığa başladı, hamallığa başladı, böyle ekmeğini kazanıyordu. Benim çocuğum çalışmaya, karakol yapmaya gitti. Hem orada askerliğini bitirdi, aynı yerde karakol yapıyordu. Ekmeği için gitti, benim oğlum orada bir resim çekildiyse hata mı yaptı? Oğlum oraya iş için gitti. Ethem Hakkari'de karakol inşaatında çalışmak için gitti, ortaya çıkan o fotoğrafı da oğlum bana hatıra diye gönderdi."
 
Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise son günlerde yaşananlara dair söyleyecek sözünün olmadığını dile getirerek, "Çünkü insana dair o güzel şeylerin hepsi yok olmuş, örtülmüş. Ve insana yabancı olan, kötü olan ne varsa gün yüzüne çıkmış. Böyle bir çirkin kampanya başlatma gereksinimi duymuşlar. Kendileri rezil oldular. Çünkü bizim o noktada ufak bir kaygımız bile yok. Ne kadar alçaldıklarının aslında bir göstergesi. Ethem işi gereği, kaynakçılık yapıyordu. Taşeron firmalarda çalışıyordu. En son Hakkari'de Tekeli Tabur Komutanlığı'na gitmişti. O fotoğraf orada çekilmişti karakol inşaat sürecinde. Ama işte maksatlı yapılan, 'bir illegal örgüt üyesidir' diye lanse ederek, akla bile aykırı haber yapmaları kendi alçalmışlıklarının göstergesi. Halkımız bunu zaten birebir görüyor, yaşıyorlar" diye konuştu.
 
"BU ÜLKEDE HUKUKSUZLUĞU ÇOK İYİ BİLİYORUZ"
 
Mustafa Sarısülük yargı sürecini de değerlendirek; "Yargı süreciyle ilgili kendimizi kandırmıyoruz, bu ülkedeki hukuksuzluğu çok iyi biliyoruz. Sadece bu yaşadığımız özgün durumdan değil, geçmişten itibaren bu ülkede polisin işlediği suçlarda hukuku işlemediğini çok iyi biliyoruz. Bizler de Ethem'in katilinin serbest bırakılmasını son derece naif karşıladık. Çünkü biliyoruz, zaten siyasi iktidarın da polisi onure eden açıklamaları 'Arkasında duracağız, kimseyi ezdirmeyeceğiz' diyerek bunları koruyacağını biliyorduk" diye konuştu.

DHA