Sözde Ermeni soykırımı anıldı

Sözde Ermini soykırımın anma günü olan 24 Nisan için yaklaşık 100 kişi, Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Türk ve İslam Müzesi önünde toplandı.

Sözde Ermeni soykırımı anıldı
24 Nisan 2013 Çarşamba 18:35 tarihinde eklendi, 1.341 kez okundu.

 

İHD üyeleri, ‘1915 soykırımdır, soykırım insanlık suçudur’ yazılı pankartın üzerine kırmızı karanfiller bıraktı. Daha sonra grup, Anadolu’daki 2300 Ermeni köyün isminin değiştiğini belirten afişler astı.

24 İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyesi Eren Keskin, Türk ve İslam Müzesi’nin 1915’te cezaevi olarak kullanıldığı, Ermeni aydınların burada tutulup sürgün edildiklerini ileri sürdü. Keskin, “Ermenilere ve diğer Müslüman olmayan halklara yönelik nefret ve düşmanlık sürüyor. Soykırım Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara yapılan saldırılarla sürmektedir. Ermeniler can güvenliklerinin olmadığı bir ortamda yaşamlarını sürdürüyorlar" dedi. 
 
Bu konuşmaların üzerine bir vatandaş, “Siz yalan söylüyorsunuz. Türk milleti hiçbir zaman soykırım yapmaz. Ermeniler, Türklere Anadolu mezalim yaptılar. Türk askerlerini katlettiler. Bizim konvoylarına pusu düzenlediler. Türk milleti soykırımcı değildir diye bağırdı. Bunun üzerine polis vatandaşı uzaklaştırdı.
 
Anma etkinliğinin ardından grup olaysız dağıldı.

DHA