Sözleşmeli er için 13 bin 695 başvuru

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığının erbaş/er ihtiyacını karşılamak amacıyla 2'nci dönem sözleşmeli er temini için 13 bin 695 kişinin başvurduğunu bildirdi.

Sözleşmeli er için 13 bin 695 başvuru
05 Ocak 2012 Perşembe 11:32 tarihinde eklendi.

Genelkurmay Başkanlığının Kara Kuvvetleri Komutanlığının icra ettiği ve planladığı faaliyetler hakkında yaptığı açıklamaya göre, Kara Harp Okulu Eğitim ve Öğretim Sistemini geliştirmek, öğretimin yüksek öğretim kurumu ile uyumlu hale getirmek amacıyla 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, İşletme, Kamu Yönetimi, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren de Bilgisayar Mühendisliği ve Sosyoloji lisans programları uygulanacak.
    
Astsubayların mesleki gelişimlerini temin etmek, motivasyonlarını artırmak ve astsubaylara daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, astsubaylıktan subaylığa geçiş kontenjanı yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarıldı. Böylece 2012 yılında 90 astsubay subaylığa geçirilecek.
    
Bayanlar da Astsubay olabilecek-

    
Astsubay Meslek Yüksek Okullarındaki eğitime katkı sağlamak amacıyla 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren bayan öğrenciler de Astsubay Meslek Yüksek Okullarında eğitim görebilecekler.
    
Uzman erbaşların mesleki motivasyonlarını yükseltmek, kendi yetenek ve becerilerini ön plana çıkarmak ve uzman erbaşlara daha iyi imkanlar sağlamak amacıyla yüzde 12 olan kontenjan sınırlaması artırılarak sınavda başarılı olanların yüzde 25'inin uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçirilmesi planlanıyor.
    
Kara Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş ihtiyacını karşılamak için bu yıl 6 bin 500 uzman erbaş alımı planlanıyor.
    
Anadolu Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında 2011-2012 eğitim ve öğretim yılından itibaren 6 bin 87 uzman erbaş sınavsız olarak Açıköğretim Fakültesinde ön lisans eğitimine başlayabilecek.
    
Sözleşmeli er kontenjanı için 13 bin 695 başvuru-
    
Kara Kuvvetleri Komutanlığının kritik görevlerdeki erbaş/er ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan 10 bin 659 sözleşmeli er kontenjanı için 13 bin 695 kişi internet üzerinden başvurdu. İnternet üzerinden başvuranlar 16 Ocak 2012 tarihinde mülakata çağrılacak.
    
Birliklerin erbaş ve er destekleme oranlarını artırmak maksadıyla, lojman, orduevi, hastane, fabrika, okul gibi kurum ve tesislerin emniyetinin askeri personel yerine özel güvenlik kurumlarınca sağlanması ile ilgili çalışmalar devam ediyor.