Sözleşmeli ere rekor başvuru

Terörle mücadelede sınır bölgesinde görevlendirilecek profesyonel askerlik için 15 bin kişi başvuruda bulundu.

Sözleşmeli ere rekor başvuru
27 Eylül 2011 Salı 08:25 tarihinde eklendi.

 

Terörle mücadelede profosyonel askerlik için geri sayım sürerken, başvuralar da devam ediyor.
 
Nisan ayında sınırda göreve başlayacak 5 bin kişilik kadro için 15 bin kişinin başvurduğu belirlendi.
 
Sabah gazetesinde yer alan habere göre; PKK'yla profesyonel düzeyde mücadele edecek askerlerin daha genç ve dinamik bir kadrodan olması hedeflenen proje için 15 bin kişi müracaat etti.
 
Adaylar arasından fiziki kabiliyetleri en uygun olan 5 bin asker seçilerek eğitim almaları için Isparta Dağ ve Komando Okulu'na gönderildi. Eğitimlerini martta tamamlayacak askerler nisanda görev başında olacak.
 
Sözleşmeli erler ağırlıklı olarak Hakkâri Dağ Komando Tugayı, Siirt 3'ncü Komando Tugayı, Tunceli 4'ncü Komando Tugayı, Hakkâri Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugayı, Şırnak Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı'nda görev alacak.
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2'nci dönem için de 5 bin sözleşmeli er daha alınacağını duyurdu. En az ilköğretim mezunu olan, terhisi üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş, 26 yaş ve altındaki kişiler 21 Ekim'e kadar başvuru yapabilecek.
 
Eğitimlerin tamamlanmasıyla dağda teröristlerle mücadele edecek profesyonel askerlerin sayısı 2012 ortasında 10 bini geçecek. Ağırlıklı olarak sınır birliklerinde görev yapacak personel sayısının 30 bine kadar çıkması hedefleniyor. Askerliğini tamamlayan erler 29 yaşına kadar en az 3 yıl, en fazla ise 7 yıl görev yapacak. Ayda ortalama bin 500 lira alacak erlere, operasyon tazminatı da ödenecek. Bu tazminatlarla birlikte ise sözleşmeli erlerin eline ayda ortalama 2 bin lira geçecek.
 
Teröristle mücadele edecek sözleşmeli erlerin tecrübelerinden cezaevlerinde de faydalanılacak. 29 yaşına gelip görev sürelerini tamamlayan rambolar, cezaevlerinin dış güvenliğinden çekilen jandarmanın yerini alacak. Sözleşmeli erler cezaevinin dış güvenliğinde koruma görevini üstlenecekler.
 
Sınır birlikleri teçhizat açısından da güçlendirilecek. Sınır birliklerinin operasyonel kabiliyetlerini arttırmak için helikopter desteği sağlanacak. Bu amaçla Kara Havacılık Okul Komutanlığı'na bağlı uçar birlikler, ağırlıklı olarak sınırda görev yapacak. Gece görüş yeteneğine sahip cihazlarla donatılacak olan birlikler İnsan Hava Araçları'nca (İHA) da desteklenecek.