"Sözümüzü tutacağız"

Kayseri KASKİ başantrenörü Ayhan Avcı, Dinamo Moskova ile oynayacakları Euro Cup Finali rövanş maçı öncesinde sitemize açıklamalarda bulundu.

12 Mart 2013 Salı 19:17 tarihinde eklendi.

 

 
FIBA Kadınlar Euro Cup finali rövanş maçında sahasında Dinamo Moskova’yı konuk edecek olan Kayseri KASKi’de başantrenör Ayhan Avcı, zorlu maç öncesinde açıklamalarda bulundu.
 
Avcı, ilk maçı 5 sayı farkla kaybetmelerinin kendileri için avantaj olduğunu belirtirken, “Sonuçta deplasmanda 5 sayı ile yenilmek hiçbir şey değil. Seyirci baskımızı da düşünürsek bizim için büyük avantaj. Ancak kendi oyunumuz açısından bakarsak mutlu değiliz. Çünkü iyi oynamadık, kazanmak istiyorduk olmadı. Çok fazla hızlı hücum sayısı yedik. İstediğimiz çoğu şeyi sahaya yansıtamadık. Kötü bir günümüzde olmamıza rağmen beş sayının avantaj olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 
Takımının hücum kapasitesinin yüksek olduğunu kaydeden Avcı, “Evimizde oynayacağımız maçta bunu göstermeyi amaçlıyoruz. Özellikle belli dönemde yaptığımız iyi savunmayı maçın tamamında atmosferle birlikte uygulamak istiyoruz.” diye görüş bildirdi.
 
“OYUNCULARIMA GÜVENİM SONSUZ”
 
Ayhan Avcı, “Fırsat ayağımıza gelmişken ne yapıp edip bu kupayı Kayseri’de almak istiyoruz.” dedi.
 
Oyuncularına güveninin sonsuz olduğunu dile getiren tecrübeli antrenör, “Yapılacak organizasyona ve taraftarımızın vereceği güvene de inancım sonsuz. Kayseri için tarihi bir sportif başarıya imza atacağız. Kayseri olarak badın basketboluna yapılan yatırımlara böyle bir katkı vermek istiyoruz. Bugüne kadar birçok katkı verdiğimizi düşünüyorum ama bir kupa ile de taçlandırmak hedefindeyiz.” ifadelerini kullandı.
 
Avcı, üst üste iki sene final oynama başarısını da değerlendirirken, “Burada ilginç olan kısım geçen seneki kadromuzdan birçok oyuncumuzun değişmiş olmasıdır. Takımda ciddi bir değişiklik yaptık. Bu değişikliğe rağmen aynı başarıyı tekrar etmek gurur verici oldu. Burada Kayseri yönetimi ve halkının büyük desteği var. Kadro değişmesine rağmen Kayseri yönetimi ve halkı ile birlikte büyük bir başarıya imza atıldı.” dedi.
 
“SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ”
 
Tecrübeli antrenörü geçen sene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin “Artık bu yola girdik ve bunun geri dönüşü olmaz. Mutlaka daha iyiye gideceğiz ve o kupayı alacağız” sözünü hatırlatarak, “Aynı sözü biz de kendisine vermiştik. Şimdi yapılmayanı yaparak kupayı alıp verdiğimiz sözü tutacağız. Bu nedenle de üzerimizde tatlı bir heyecan var.” diye konuştu.
 
Avcı, son olarak ise takımda herhangi bir eksiklerinin bulunmadığını söyledi.
 
Kayseri KASKİ ile Dinamo Moskova arasındaki Euro Cup Finali rövanş maçı 14 Mart Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak ve TRT Spor’dan canlı yayınlanacak.

CİHAN