Spamda ilk hedef ABD oldu

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri sunan Kaspersky Lab'ın Spam e-posta Raporu'na göre, zararlı dosyaların oranı son 2 ayda 3'te bir artarken, ABD yüzde 10,1 ile birinci hedef oldu.

Spamda ilk hedef ABD oldu
22 Eylül 2011 Perşembe 13:45 tarihinde eklendi.

 

Rapora göre, eskiden "sizinle tanışmak isteyen kızlar" ve "ünlülerin skandal fotoğrafları" başlıklı erotik fotoğraflar içeren e-postalar zararlı olarak kabul edilirken, günümüzde ise siber suçlular, mesajları resmi bildiri veya iş yazışması kılığına büründürerek yolluyor. 
     
Spam gönderenler bazı posta servisleri adına müşterilere çeşitli yanlış bilgiler göndererek ya paketi yollamayı başaramadıklarını ve alıcının ofisten teslim almaya gitmesi gerektiğini ya da alıcının adresinin yanlış doldurulmuş olduğuna dair spam e-postalar gönderiyor. e-postalar, ayrıca ZIP arşivi içeriyor ve paketin alınması için belli formların doldurulması gerektiğini iddia ediyor. Söz konusu ekler, çeşitli kötü amaçlı programlar içeriyor. 
     
Rapora göre, Ağustos ayı içindeki e-posta trafiğinin yüzde 5,9'unda zararlı dosyalar bulundu. Bu rakam Temmuz ile karşılaştırıldığında yüzde 1,2, son 2 ay içinde ise 3'te bir oranında artış gösterdi. 
   
 e-posta anti virüs tespitleri analizine göre, ülkeler derecelendirildiğinde en yaygın kötü amaçlı e-postalar ile karşı karşıya kalanların başında yüzde 10,1 ile ABD geliyor. ABD'yi yüzde 8,9 ile Rusya, yüzde 7,3 ile Birleşik Krallık, yüzde 5,4 ile Almanya ve yüzde 5,1 ile Hindistan takip ediyor. 
   
 Tüm e-posta trafiği içindeki kimlik ve şifre hırsızlığı (phishing) e-posta oranları ise Temmuz ayı ile karşılaştırıldığında hafif bir artış göstererek yüzde 0,03'te kaldı.