SPK G.Saray'a ceza yağdırdı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar hakkında toplam 713 bin 226 Lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

12 Şubat 2013 Salı 23:27 tarihinde eklendi.

SPK bülteninde yer alan bilgiye göre, futbolcu sözleşmelerine ilişkin fesih bedellerinin UMS/UFRS hükümlerine aykırı olarak hazırlanıp kamuya açıklanması ve finansal tablolara hatalı olarak yansıtılan değer artış fonunun aktif toplamının önemli bir kısmını oluşturması (yüzde 42-44) nedeniyle şirkete 369 bin 834 Lira tutarında idari para cezası tesis edilmesine karar verildi. 

 
Öte yandan kurul özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin esaslar tebliğlerinde yer alan düzenlemelere aykırı olarak, zamanında veya hiç açıklanmayan veya eksik olarak açıklanan toplam 9 farklı özel duruma ilişkin olarak da şirkete 343 bin 392 Lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurul, Galatarasay Sportif A.Ş'ye toplamda 713 bin 226 Lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. 
 
Ayrıca Galatasaray Sportif A.Ş.'nin, Galatasaray Futbol A.Ş ile birleşmesine ilişkin 28 Temmuz 2010 tarih ve 2010/164 sayılı yönetim kurulu kararında imzaları bulunan yönetim kurulu üyeleri Adnan Polat, Mehmet Yiğit Şardan, Mahir Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Ali Haşhaş, Mümtaz Tahincioğlu ve Selim Sayılgan hakkında, aykırılığın gerçekleştiği 2010 yılı için belirlenen azami idari para cezası tutarı esas alınarak ayrı ayrı 114 bin 464'er Lira tutarında idari para cezası uygulanması da karara bağlandı. 

DHA