Spor Şenliği 27 Ocakta başlıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından Üniversite Ligi (ÜNİLİG) düzenleniyor. Üniversite çalışanları ve öğrencilerden oluşturulan takımlar, futboldan voleybola, basketboldan masa tenisine kadar birçok branşta kıyasıya mücadele edecek. Spor şenliğine katılacak takımların forma ve malzemeleri de BESYO tarafından karşılanacak.

Spor Şenliği 27 Ocakta başlıyor
23 Ocak 2014 Perşembe 16:43 tarihinde eklendi.

ÜNİLİG için, Çukurova Üniversitesi’ndeki hazırlık çalışmaları hız kazandı. Spor müsabakalarında akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerden oluşan takımlar da mücadele edecek.

Şenlik havasında geçmesi beklenen ÜNİLİG ile ilgili bilgi veren BESYO Müdür Yardımcısı ve Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Ercan Yeldan, amaçlarının öğrencilerle üniversite çalışanlarını sporda buluşturmak, onları spor yapmaya teşvik etmek olduğunu söyledi. Yeldan, “ÜNİLİG çerçevesinde yapılacak, hentbol, basketbol, futbol, masa tenisi ve voleybol müsabakalarında 27 Ocak’ta idari personel, 17 Şubat’ta da öğrencilerimiz tarafından oluşturulan takımlar mücadele edecek.” dedi.

Spor şenliğine ilginin yüksek olduğunu belirten Ercan Yeldan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz bu muhteşem etkinliğe çok büyük katılım sağladı. Her branşla ilgili takımlarımızı oluşturduk ve tüm takımlara branş ayrımı gözetmeksizin forma ve malzeme yardımında bulunduk. Basketbol personelde 7, öğrencide 17 takım mücadele edecek. Futbol branşında 15 adet personel takımı oluşturulurken, öğrencilerin takım sayısı 30 olarak belirlendi. Futbol ve basketbolun yanı sıra voleybolda da takımlarımız oluşturuldu. Personelden 8 takım, erkek öğrenci 15, kız öğrencilerden de 9 takım bu branştaki karşılaşmalara katılacak. “

Takımların 27 Ocaktan itibaren saat 16.00’dan sonra müsabakalara çıkacağını aktaran Ercan Yeldan, “Masa tenisi, voleybol ve basketbol karşılaşmaları Lütfullah Aksungur Spor Salonu ile Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. İki kategoride oynanacak personel futbol karşılaşmaları da kütüphanemizin karşısında bulunan sahada yapılacak. Öğrencilerden oluşan futbol takımları ise ikinci bahar yarıyılı başında Çukurova Üniversitesi tesislerinde mücadele edecek.” diye konuştu.
 


CİHAN