Srebrenitsa şehitleri anıldı

Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybeden 8 bin 372 Müslüman Boşnak için anma töreni düzenlendi.

Srebrenitsa şehitleri anıldı
08 Temmuz 2012 Pazar 16:00 tarihinde eklendi, 1.130 kez okundu.

 

Keçiören Belediyesi tarafından Aliya İzetbegoviç Parkı'nda düzenlenen ''Srebrenitsa Soykırımı Şehitlerini Anma'' törenine, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek Büyükelçiği Müsteşarı Sabit Subasic, Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
     
Sırplar tarafından 11 Temmuz 1995'te Srebrenitsa'da katledilen 8 bin 372 kişinin anısına düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu. ''Savaşta ve Barışta Bosna'' konulu belgeselin gösterimi sırasında ise duygusal anların yaşandı. 
     
Belediye Başkanı Ak, törende yaptığı konuşmada, Bosnalı şehitler adına anıt yapacaklarını belirterek, ''Yapılan bu insanlık suçunun unutulmaması adına Aliya İzetbegoviç Parkı'nda anıt yapacağız. Buradaki 8 bin 372 ayakkabıda öldürülen şehitleri temsil ediyor'' diye konuştu. 
     
Yaşananların bir soykırım olduğunu, dünyanın bu soykırımı tanıması gerektiğini dile getiren Ak, soykırım suçlularının cezalandırılması gerektiğini kaydetti. 
     
Büyükelçilik Müsteşarı Sabit Subasic ise ''Müslüman olduğumuz için öldürüldük. Avrupa'da küçük bir grup olarak güçsüzdük, onlar güçlüydü. Bunları asla unutmayacağız'' dedi. 
     
Konuşmaların ardından Genç Boşnaklar Derneği tarafından Belediye Başkanı Mustafa Ak'a plaket takdim edildi. Bosnalı şehit annelerinin yaptığı ''Srebrenica Çiçeği''nin satışının da yapıldığı etkinlik, 8 bin 372 kişiyi temsil eden balonların uçurulmasıyla sona erdi. 
   
 Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın gönderdiği telgraflar da okundu.