Stadyumda kura çekimi

Erzincan'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yaptırılan 385 konuttan almak için yaklaşık 8 bin kişi başvuruda bulundu.

Stadyumda kura çekimi
30 Mayıs 2013 Perşembe 16:41 tarihinde eklendi.
 Talep bu kadar yüksek olunca kura çekimi stadyumda yapıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kura çekiminde 385 kişi ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Belediye ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında 2010 yılında imzalanan Kentsel Dönüşüm Protokolü kapsamında geçan yılın Nisan ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in katılımı ile Taksim Mahallesi'nde temeli atılan konutların yapımı tamamlandı. Satısa çıkarılan 196'sı 130, 189'u 106 metrekare olan toplam 385 konutu almak için 7 bin 914 kişi başvuruda bulundu.
 
Bugün 13 Şubat Şehir Stadyumu'nda noter huzurunda yapılan kura çekilişine Vali Abdurahman Akdemir, Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır, Vali yardımcıları, TOKİ yetkilileri, daire müdürleri ile birlikte ev sahibi olmak isteyen aileler kura çekimine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Taksim Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün eski Başkan Mehmet Buyruk döneminde başladığını bildirdi. Yüksel Çakır, "Görevi devir alır almaz büyük bir titizlilikle, kimseyi incitmeden, kırmadan, kimsenin mağdur olmasını istemeden, ödüle layık olacak şekilde bir çalışma ile bu noktaya geldik" diye konuştu.
 
Vali Abdurrahman Akdemir ise Belediye ve TOKİ tarafından uygulanan projeler sayesinde Erzincan’ın moder şehircilik anlamında dikkat çekici bir seviyeye ulaştığını bildirdi. Akdemir, "Temennimiz, bu projelerin hız kesmeden devam etmesidir" dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, şehit yakınları ile gazilere kurasız olarak dağıtılan evlerin çekilişini yaptı.

DHA