Starbucks'tan tepkilere cevap

Taksim ve çevresindeki bazı otellerin kapılarını kapatarak gaz bombasının etkisinden kurtulmak için kaçanları içeriye sokmadığı görülürken, kepenk kapatan Starbucks'dan tepkilere yanıt geldi.

Starbuckstan tepkilere cevap
31 Mayıs 2013 Cuma 16:33 tarihinde eklendi.
Elmadağ şubesindeki kepenklerini kapatarak Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin dükkana girmesini engellediği iddia edilen kahve zinciri, tepkliere karşı yazılı açıklama yaptı.
 
İşte, Starbucks'tan gelen o açıklama: "Starbucks Türkiye olarak, misafirlerimizin ve çalışanlarımızın can ve mal güvenliği en önemli önceliğimizdir.
 
Bu önceliğimiz doğrultusunda, 31 Mayıs 2013 günü İstanbul Taksim’de eylemcilere polis müdahalesi esnasında, Elmadağ mağazamızda güvenlik önlemlerini artırmış ve hassasiyetle uygulamış bulunuyoruz.
 
Olaylar sırasında mağazamızda ağırlamakta olduğumuz misafirlerimiz ve çalışanlarımızın zarar görmemesi için tedbir amaçlı olarak mağazamızın kepenkleri yarı açık tutulmuştur. Mağazanın fiziki boyutlarının el verdiği ölçüde girmek isteyen herkes içeri alınmış, yaklaşık 40 kadar kişi mağazamıza sığınmıştır. Olaylardan etkilenen kişilere çalışanlarımız tarafından yardım edilerek, su ve benzeri ihtiyaçları karşılanmıştır.
 
Şu anda mağazamız, misafirlerine operasyonel olarak hizmet vermeye devam etmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Starbucks Türkiye"