Stattan çıkardılar bugün özür dilediler

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kayserispor maçı öncesinde Belediyesporlu Can Arat'ın stattan çıkartılması ve maç gecesi TFF'nin kulübü arayarak “Yanlışlık oldu” diyerek özür dilemesi ortalığı karıştırdı.

Stattan çıkardılar bugün özür dilediler
05 Aralık 2011 Pazartesi 15:55 tarihinde eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye teknik direktörü Arif Erdem, NTV Spor’a telefonla bağlanarak, maça 5 dakika kala gözlemcinin kendilerine gelip "Can Arat’ı oynatamazsınız, statta dahi tutamazsınız" dediğini ifade ederek, "Böyle bir komedi yok. Gündüz Can Arat’ı oynatmıyorlar, akşam arayıp "Listede ismi yokmuş, özür dilerek’ diyorlar" şeklinde konuştu.
 

Maçtan önce yaşanan bu olayın futbolcuların psikolojisini ve motivasyonunu etkilediğini belirten Arif Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün futbolcularınızı motive ediyorsunuz, 5 dakika kala en önemli yerin, en önemli isimlerinden birini kesinlikle oynatamazsınız deniyor ve bu psikolojiyle takımı sahaya çıkartmaya çalışıyorsunuz. Mağlubiyeti buna bağlamıyoruz, kimse duygu sömürüsü yaptığımızı zannetmesin. Ama şöyle de bir gerçek var; futbolcu kardeşimizin bu psikolojiyle sahaya çıkıp orada, o duygusal anları yaşaması, diğer sahaya çıkacak oyuncuların ne şekilde performans sergileyeceklerini siz düşünün. Ben tebrik ediyorum yine de 90 dakika boyunca çıkıp, arzulu, istekli, müthiş mücadele ederek maçın her bölümünde güzel oyun sergilediler. Ben böyle bir komediyi hayatım boyunca ilk defa görüyorum. Bütün oyun kurgumuzu, her şeyimizi değiştirdik. Arkadaşlarından bir tanesi oynayamıyor, ister istemez o duyguyla göz yaşlarına boğuluyor ve diğer oyuncular o psikolojiyle çok önemli bir maça çıkıyor." "Bundan daha komiği akşam almış olduğum bilgi. Bu kadar ucuz olmamalı böyle şeyler" diyen Arif Erdem, şunları söyledi: "(Can Arat oynayamaz) deniliyor, (Emniyetten gelen listede ismi var) deniliyor. Akşam da (Maalesef Can Arat listede yokmuş, özür dileriz) deniliyor.
 
Ben Can Arat’ın listede olup olmadığını hiç bilmiyorum. Hiç tahmin dahi etmiyorum zaten. Ben bu bilgiyi yöneticilerimden ve başkanımdan alıyorum. Bunun mücadelesini o esnada yapmamız doğru olmaz. Listenin o gün açıklandığını tahmin ettim. O dakikada yapacak bir şeyimiz yoktu. Federasyondan bu tebliğ geliyor ve bir kişi (Oynatamazsınız) diyor. Federasyondan biri diyorsa, bunun geçerlilik payı yüzde 100 doğrudur diye düşündük. Bu ülkede böyle komedi olmamalı, böyle şeyler olmamalı, bu kadar ucuz olmamalı. Nerede yaşıyoruz?"